Bericht van de Jeugdcommissie

22 januari 2021 7:45

Beste jeugdleden,, Het bestuur van VVTB heeft gemerkt dat er onder trainers, spelers en ouders van de jeugdafdeling onzekerheid en verwarring is. Wat mag nu wel, en wat mag nu, in het licht van de maatregelen, niet meer?

Misschien goed om het standpunt van VVTB nog eens duidelijk uiteen te zetten.

Uiteraard staat bij ons de veiligheid van iedereen voorop. Wij willen graag dat trainers en spelers gezond zijn en blijven. Daarom hebben wij tot nu toe altijd het beleid gevolgd dat wordt voorgeschreven door de veiligheidsregio Zeeland. Zij zijn tenslotte de experts, wij zijn dat niet. Dit beleid laat het nog steeds toe om de jeugd tot en met 17 jaar training te geven. Ook met de eventuele aanvullende maatregelen als een avondklok is dit nog steeds mogelijk.

Uiteraard hebben wij oog voor de gevoelens van angst en bezorgdheid welke leven onder trainers, spelers en ouders. Daarom vinden wij het begrijpelijk indien trainers geen training willen geven, of spelers niet meer naar de training durven komen, of ouders hun kinderen liever thuis houden. Die keuzes moet iedereen zelf maken, daar zullen wij geen oordeel over vellen. Wij willen niks voorschrijven, maar we willen alleen de mogelijkheid bieden om wel te trainen.

Een eventuele avondklok heeft echter wel een aantal gevolgen voor de veldbezetting. Zo mag elk team vanaf nu maar 1 avond inplannen om te trainen. Het hek van het sportpark dient minimaal een half uur voor het ingaan van de avondklok weer op slot te gaan, zodat iedereen op tijd thuis is. In principe is het trainingsveld beschikbaar voor de avondtrainingen, tenzij de weersomstandigheden dit echt niet toe laten. Dit wordt tijdig gecommuniceerd. Op zaterdag kan er ook getraind worden, dan zijn ook de andere velden op aanvraag beschikbaar. Onderlinge wedstrijdjes zijn vooralsnog niet toegestaan. Indien een team niet gaat trainen, of er zijn te weinig spelers om zinvol te trainen, kunnen de overgebleven spelers contact opnemen met de coördinator van de betreffende leeftijdscategorie. Die zal dan bekijken of er een mogelijkheid is om vast met een ander team mee te trainen.

Op deze manier hopen wij als club toch nog iets te kunnen bieden aan onze jeugdleden. Voor velen is sport momenteel de enige uitlaatklep. Dit kunnen we uiteraard alleen doen indien iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Blijf dus thuis indien je klachten hebt, en kom niet naar het voetbalveld! Bijna vanzelfsprekend, maar des te belangrijker in deze koude en natte tijden!

Laten we er samen voor zorgen dat we deze lastige periode zo goed mogelijk doorkomen. Hopelijk breken er straks weer betere tijden aan!

Met vriendelijke groet,

De Jeugdcommissie