Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Klik hier voor de pupil van de week (met fotoreportage)

DE BOYS TRÓTSE WINTERKAMPIOEN!

Logo Tern Boys   Logo Yerseke

Op zaterdag 15 december 2018 troffen de teams van vv Terneuzense Boys en vv Yerseke elkaar in Terneuzen. vv Yerseke was aan het eind van het seizoen 2017-2018 kampioen geworden in de derde klasse A zaterdag zuid 1. Ze doen het in de 2de klasse E niet slecht. Ze bezetten na 11 duels 19 punten en staan op de 5de plek. De Boys spelen tot nu toe een zeer goed seizoen. Zowel in de competitie als in de beker. Ze staan momenteel op de 1e plaats met 24 punten uit 11 wedstrijden. Afgelopen weekend, op zaterdag 8 december, speelde vv Yerseke een thuiswedstrijd tegen Tholense Boys, met als uitslag 0-0. Onze mannen speelden op die datum uit tegen vv Nieuwdorp, en dat werd ook een gelijkspel: 2-2. Bij winst van de vv Terneuzense Boys zouden we het winterkampioenschap veroveren. Bij een gelijkspel zou dat ook misschien nog kunnen. vv Yerseke was vandaag toch gehandicapt, door het ontbreken van hun aanvallers Arjan de Koeijer en Sylvio Hage. De scheidsrechter op deze zaterdag 15 december 2018 was dhr. N. Boel. De Boys begonnen aanvallend, maar vv Yerseke bood goede tegenstand. In de 16de minuut van de wedstrijd kon er voor de eerste keer gejuicht worden aan Terneuzense kant. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van vv Yerseke, was het Bart van Fraeyenhove, wéér hij, die snel reageerde en de bal in het net deponeerde: 1-0. Maar 4 minuten later was het dezelfde Bart van Fraeyenhove, die een behoorlijke blessure opliep, en uiteindelijk het veld moest verlaten. Een speler van vv Yerseke kwam met zijn voetbalschoen precies terecht op de knie van Bart, die het daarna uitschreeuwde van de pijn. Naderhand bleken de noppen van die schoen in de knie van Bart te staan. Achteraf bleek het nog mee te vallen, maar we zullen de komende dagen maar afwachten wat de knie zal gaan doen! Miroslav Peric, die op de bank was begonnen, viel in voor Bart. In de 27e minuut loste Justin van Rossem een vlammend schot op het doel van de tegenstander, maar hun keeper, Colin Hout bracht redding. 3 Minuten later was er een snelle aanval van vv Yerseke, waarbij de laatste 2 verdedigers van de Boys beiden uitgleden. Ik had de 1-1 al opgeschreven, maar het liep totaal anders. Op de één of andere manier liepen 2 spelers van vv Yerseke elkaar in de weg, en moesten uitwijken naar links. Onze keeper Dennis Rijnberg verkleinde ook nog zijn doel, en de hele kans liep op niets uit! Kwamen wij daar even goed weg!! Een 100% kans om zeep geholpen! De vv Terneuzense Boys creëerden nog wel kansen, maar hadden toch moeite met het afwerken. Vlak voor het rustsignaal waren er ook nog 2 hele grote kansen voor de Boys om op 2-0 of zelfs misschien nog 3-0 te komen: een goede combinatie tussen Miroslav Peric en Wouter Duvekot, resulteerde in een kans voor Wouter, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van vv Yerseke. En vlak daarna een combinatie tussen Miroslav en Bart Hamelink, die een grote kans opleverde, maar weer was het de keeper van onze tegenstander, Colin Hout, die op een fraaie manier redding bracht. Aan het begin van de 2de helft in de 48e minuut kon er weer gejuicht worden: op een mooie voorzet van Wouter Duvekot, kon Sander Oonk de 2-0 op het bord laten aantekenen. De wedstrijd kabbelde voort, zonder noemenswaardige feiten. In de 75e minuut een goed schot van Wouter Duvekot, dat gekeerd werd door de keeper van vv Yerseke. 3 Minuten later verliet Wouter Duvekot het veld en werd vervangen door Jesper Cornelissen. Ook onze bezoekers wisselden: Lars Beenakker er uit, en Jordin van Hekke er in. Bart Hamelink loste nog een keihard schot, dat uiteenspatte op de paal van het doel van vv Yerseke! In de 84e minuut verliet Justin van Rossem het veld en werd vervangen door Thiemo Moes. Na 90 minuten blies scheidsrechter N. Boel voor het eindsignaal en wisten de spelers van de Boys dat ze het winterkampioenschap hadden behaald! Proficiat mannen, een knappe prestatie, en nu een paar weken rust. Geniet ervan en prettige Feestdagen gewenst voor iedereen van de Boys!!!                                                                                   Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse op deze zaterdag waren als volgt: FC Axel-Arnemuiden: 1-3, Tholense Boys-Krabbendijke: 4-0, Oostkapelle-Bruse Boys: 8-1, Serooskerke-DBGC: 1-4, SSV’65-NSVV: 2-2, en MZC’11-Nieuwdorp: 0-3.