Onbekend

3-1 ZEGE BOYS VERDIEND, VOLGENDE

RONDE IS ZEKER, DOEL BEREIKT!!!

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 5 september 2020 speelde vv Terneuzense Boys hun tweede bekerduel in het seizoen 2020-2021. Het was een thuiswedstrijd tegen vv Woudrichem. Oorspronkelijk had ik bericht dat ik niet aanwezig kon zijn wegens andere verplichtingen, maar het was me toch gelukt om dat te veranderen. Vandaar toch een verslag van de wedstrijd van vandaag! Op zaterdag 29 augustus jongstleden speelden de Boys hun eerste bekerwedstrijd, uit tegen FC Axel en wonnen met 0-2! vv Woudrichem speelde toen thuis tegen vv DOSKO en verloren redelijk ruim met 1-4. De spelers van vv Woudrichem waren er dus zéér op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in Terneuzen, anders was de bekercompetitie voor hen voorbij. Maar onze mannen dachten daar óók zo over. Dus het kon wel eens een spannende wedstrijd worden. vv Woudrichem speelt voor het 4de jaar achter elkaar in de 2de klasse F van het zaterdagvoetbal, district zuid 1. De wedstrijd van 5 september begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. M. P. van Dijk. Bij de Boys nog enkele geblesseerden: Jesper Cornelissen, Timo Moes, Glenn Michielsen en Douwe Zeegers. We hebben sinds kort ook een nieuwe grensrechter in de persoon van Marcel Hemmer, die zijn taak uitstekend uitvoert. Verder begonnen Thomas Cornelissen, de licht geblesseerde Miroslav Peric, Sander Oonk en keeper Jaimy van Dijk op de bank. De weersomstandigheden waren ideaal: een lekker zonnetje boven ons complex! Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een voorzichtig begin van beide kanten. In de 10de minuut een solo van Stan Roose, maar zijn schot ging naast. Dit was best een grote kans. Het spel golfde op en neer. Van de kant van vv Woudrichem wilde de opbouw nog niet zo lukken. Het spel aan de kant van de Boys was ook een stuk minder dan afgelopen weekend toen ze uit tegen FC Axel speelden. In deze fase veel klutsballen en soms wat paniekerig voetbal. Dillis de Vries van vv Woudrichem liep tegen een gele kaart aan wegens praten tegen de scheidsrechter. Het rustsignaal naderde en bij onze mannen was nog niet veel gelukt. Zouden we de pauze ingaan met een 0-0 stand?? Ibrahim Eryuruk maakte aan deze gedachte in de 42e minuut een einde, toen hij op goed aangeven van Rick Gort, werkelijk keihard uithaalde en de keeper van vv Woudrichem volledig kansloos liet. Waarschijnlijk heeft hij de bal nog niet eens zien aankomen!!! Toch nog 1-0 vóór de rust!! Na de thee was Bart van Fraeyenhove licht geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer, en vervangen door Miroslav Peric. Die liet zich in de 48e minuut meteen zien met een leuke actie, maar zijn schot ging naast. 2 Minuten hierna eiste hij toch weer alle aandacht op, toen hij in het 16-metergebied werd neergehaald, en zodoende werd beloond met een penalty. Hij nam zelf plaats achter de bal, maar zijn inzet werd gered door Aljan Dekker van vv Woudrichem. Dat was wel even een tegenvaller!! In de 53e minuut een schaarse uitval van de mannen uit Woudrichem. Een speler van deze club haalde onverwacht uit, en dat schot verraste bijna onze keeper Nando Pijnenburg. Hij wist de bal nog net tot een corner te verwerken. In de 60e minuut kwamen er maar liefst 3 nieuwe spelers in het veld bij onze tegenstander: Mike Viveen, Bori Secreve, en Mike van Wouwen. Nauwelijks 1 minuut hierna ook een wissel bij de Boys: Sander Oonk er in, en Stan Roose er uit. In deze fase van de wedstrijd was het spel rommelig en vele vervelende overtredingen. In de 68e minuut een heldenrol voor onze keeper Nando Pijnenburg, toen hij een zeker lijkende gelijkmaker van vv Woudrichem verhinderde, met een uiterste inspanning!! Iets later kwam hét moment van Miroslav Peric, toen hij zich goed vrijspeelde en kon aanleggen voor een ziedend schot, dat hoog in het net van vv Woudrichem verdween! Een prachtig doelpunt, en de 2-0 verscheen op het scorebord!! Deze goal gaf onze Boys vleugels!! In de 78e minuut een keeperswissel bij onze tegenstander: Aljan Dekker verliet het veld en werd vervangen door Thom van Ballegooijen, die in de resterende tijd zijn kunsten mocht vertonen. Iets later viel de definitieve beslissing, toen Justin van Rossem schitterend werd vrijgezet door Rick Gort. Justin bleef rustig en rondde vakkundig af: 3-0. De wedstrijd zat op slot. Thomas Cornelissen zorgde bijna nog voor de 4-0, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Iedereen langs de lijn had zich al verzoend met de 3-0 stand, maar jammer genoeg werd het nog 3-1, toen onze keeper Nando Pijnenburg een bal totaal verkeerd verwerkte en recht in de schoenen van een aanvaller van vv Woudrichem liet belanden. Die bedacht zich geen moment en benutte deze buitenkans. Jammer, maar als je bedacht dat Nando de zeker lijkende 1-1 had verhinderd, vergaf je hem onmiddellijk deze fout. Niet lang hierna was het duel ten einde en wist de ploeg van de Boys dat ze de volgende ronde in de bekercompetitie had bereikt. Komend weekend, op zaterdag 12 september aanstaande, spelen de Boys hun laatste poulewedstrijd, en wel tegen vv Dosko uit Bergen op Zoom. Deze ploeg komt uit in de 1e klasse, maar in het zondagvoetbal. FC Axel speelde ook hun tweede bekerwedstrijd, en wel uit tegen DOSKO. Ze leden een ruime 5-0 nederlaag! Daarmee hebben DOSKO en vv Terneuzense Boys na 2 wedstrijden ieder 6 punten behaald en gaan door naar de volgende ronde. FC Axel en vv Woudrichem bleven puntloos na 2 duels en zijn uitgeschakeld. FC Axel speelt op zaterdag 12 september hun laatste poulewedstrijd uit tegen vv Woudrichem.                                                                          Harry Brouns