1e klasse B

19 september 2020 14:30

Onbekend

Link fotoreportage BVCB 1 - Terneuzense Boys 1

LANGE TIJD WAS ER HOOP OP EEN PUNT, MAAR DIE HOOP VERVLOOG IN DE WÉRKELIJK LAATSTE MINUUT!

Op zaterdag 19 september 2020 begon voor vv Terneuzense Boys de nieuwe competitie 2020-2021, met een uitwedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek. Dit seizoen spelen de Boys in een andere 1e klasse dan vorig jaar. Toen speelden ze nog in de 1e klasse C van het zaterdagvoetbal district zuid 1. Nu treden ze aan in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal district west 2. Afgelopen zaterdag, 12 september 2020 speelden de Boys nog hun laatste bekerpoulewedstrijd, thuis tegen vv DOSKO, en speelden met 1-1 gelijk. Hiermee eindigden ze op de 2de plaats in hun poule, en zullen dus verder bekeren. De wedstrijd uit tegen BVCB begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. F. Berg.

Bij de Boys deed Miroslav Peric wegens een nog uitstaande schorsing jammer genoeg niet mee. Bart van Fraeyenhove was geblesseerd, evenals Bart Hamelink. Dus weinig aanvallers vandaag. Ook Glenn Michielsen was nog geblesseerd, en de onfortuinlijke Douwe Zeegers was er ook niet bij, wegens een zware blessure, die hem nog lang aan de kant zal houden. Op de bank zaten Jesper Cornelissen, Thiemo Moes en Sander van der Hooft, die misschien zijn debuut mocht maken, en reservekeeper Sander Pijpelink.

Beide teams begonnen rustig aan de wedstrijd, en waren aan elkaar gewaagd. In de 10de minuut scoorde Giovanni Lunger van BVCB bijna de 1-0, maar onze goalie Nando Pijnenburg redde bekwaam. In de 12de minuut was het wel raak, maar dan aan de andere kant: Justin van Rossem schoot een bal hard richting het doel van BVCB. Het schot werd nog een beetje van richting veranderd en de keeper, Wesley van der Molen, had het nakijken: 0-1!! Wat een start voor de Boys!!

Onze mannen toonden zich niet bepaald angstig, en bij de thuisclub liepen de aanvallen nog niet echt. Maar toch was het in de 15de minuut dat BVCB langszij kwam: Joshua Vermeer scoorde de gelijkmaker via een werkelijk prachtig doelpunt. Hij deponeerde de bal in de bovenhoek van het doel van de Boys. Hierdoor kreeg de thuisploeg weer wat moed. Het spel op het veld was best wel fel. Op links was Evan Blom van BVCB een constante plaaggeest voor onze verdediger Wouter Faasse, maar die hield vaak stand. De Terneuzenaren probeerden ook wat vaker tot een aanval te komen, maar weinig lukte. BVCB bleef maar aandringen, en had in deze fase van de wedstrijd toch de overhand. In de 29e minuut brak Evan Blom van de thuisclub door, en had de 2-1 op zijn schoen, maar hij faalde. Martijn Stel van BVCB probeerde het met een afstandsschot, maar dat ging vér naast.

Terwijl Ewoud van Troost voor een blessure werd behandeld, konden de spelers van beide ploegen wat drinken. En dat was best welkom, want de temperatuur was best hoog. In de 33e minuut mocht de thuisclub 3 corners achter elkaar nemen, en bij de 3de werd Bart Gort werkelijk getorpedeerd in het 16-metergebied, met als resultaat een vrije trap voor de Boys. De aanvalsopzet bij BVCB was vaak te ingewikkeld en leverde daardoor niet veel echte kansen op.

In de aanval waren wij nauwelijks zichtbaar, maar onze verdediging hield voorlopig aardig stand. Er vielen ook veel kleine overtredingen te noteren. De wedstrijd kabbelde voort tot aan de rust.

Na de thee kreeg Giovanni Lunger van BVCB de gele kaart getoond wegens een overtreding. In de 50e minuut viel bijna de 1-2, toen Rick Gort hard inkopte, alleen recht op de keeper van de thuisclub. Evan Blom van BVCB was erg goed, maar wilde teveel alleen doen en had vaak geen oog voor zijn medespelers. In de 56e minuut moest Niek Hamelink geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Thiemo Moes. Nauwelijks 1 minuut hierna was het bijna 2-1 voor de thuisclub, toen onze keeper Nando Pijnenburg moeite had met het inschatten van een voorzet, en de bal bijna in het doel van de Boys verdween.

Onze mannen lieten vaker de ploeg uit Bergschenhoek té gemakkelijk opbouwen. Even later wederom een wanhoopschot van een speler van BVCB, dat vér over ging. Martijn Stel van de thuisclub kreeg ook een gele kaart getoond, vanwege een erg harde overtreding op Ibrahim Eryuruk. In de 66e minuut redde onze keeper Nando Pijnenburg de zekere 2-1 door een schitterende redding te verrichten! Een wissel aan de kant van de thuisploeg: Ricoberto Luijando er uit, en Ayrton Verlaan er in. Evan Blom van BVCB probeerde het ook met een afstandsschot, maar ook dat schot ging ver over.

Het wilde maar niet lukken en bij de Boys begon men meer en meer de hoop te krijgen dat ze hier misschien met 1 punt weg zouden kunnen komen. Justin van Rossem verliet het veld en werd vervangen door Jesper Cornelissen. Aanvallend konden de Boys nog steeds geen vuist maken. Ze beperkten zich tot het storen van de tegenaanvallen, en tot het verdedigen. In de 76e minuut moest Wouter Faasse even behandeld worden, na een flinke trap te hebben geïncasseerd.

We zaten inmiddels in de 79e minuut toen Jeremy Stork van de thuisclub het ook probeerde, maar zijn inzet was te slap. 2 Minuten hierna viel er een felle overtreding te noteren op Ewoud van Troost.

In de 82e minuut verliet Dangelo Martien het veld en maakte Sander van der Hooft zijn debuut in de hoofdmacht van de Boys! Net hierna raakte onze keeper Nando Pijnenburg geblesseerd, toen hij in aanraking kwam in de lucht met een speler van BVCB. Hij kon gelukkig verder spelen.

Onze mannen vochten voor wat ze waard waren. Rob Rutten van BVCB kreeg een werkelijk reuzekans om de 2-1 te scoren, maar in zijn enthousiasme schoot hij de bal ver over.

De extra tijd liep al, en in de 92e minuut viel bijna de 2-1 voor BVCB, maar de bal belandde in het zijnet van de Boys. De spelers uit Terneuzen kregen steeds meer hoop op een gelijkspel en dat zou een prachtige prestatie zijn! Maar de scheidsrechter liet maar doorspelen, en in de 94e minuut gebeurde dan, waar iedereen bang voor was. Er werd van de kant van de thuisclub een bal hoog naar voren geschoten. Ewoud van Troost trachtte achter de bal te blijven, en de bal naar onze keeper Nando Pijnenburg te koppen. Maar hij had Michael de Rooy van BVCB in zijn rug, en die speler gaf duidelijk een duw in de rug van Ewoud. Die raakte uit balans en kon de bal niet echt hard terug koppen naar Nando Pijnenburg. Zodoende kon Michael de Rooy profiteren en voorbij Ewoud van Troost komen. Hij kwam vrij voor onze keeper, en die had toen geen schijn van kans meer: 2-1.

De hele ploeg uit Terneuzen stortte in. Zo kortbij een punt in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie en dan zó verliezen. De wedstrijd duurde nog ongeveer één minuut en bij een tegenaanval van de Boys viel er een overtreding op Ibrahim Eryuruk te noteren. Door commentaar op de leiding werd Iby door de scheidsrechter met de rode kaart weggestuurd. Zwaar teleurgesteld verliet onze ploeg het veld.

Komend weekend een thuiswedstrijd tegen SHO uit Oud-Beijerland. Deze ploeg verloor vandaag hun thuiswedstrijd tegen vv Kloetinge met 0-3. Miroslav Peric zal a.s. zaterdag 26 september weer bij de groep aansluiten, Bart van Fraeyenhove zal nog een vraagteken zijn, en Ibrahim Eryuruk zal geschorst zijn. Het is nog afwachten voor hoeveel wedstrijden.

En wie van de rest van de ziekenboeg weer beschikbaar zal zijn, dat zullen we komende week dan wel zien. Mannen, jullie hebben alles gegeven, en dat punt zou echt verdiend zijn geweest, maar de realiteit is keihard, dat hebben we vandaag kunnen ondervinden!                    Harry Brouns