Jo-Annes de Bat

Onbekend

ZATERDAG 14 AUGUSTUS 2021

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns
Op zaterdag 14 augustus 2021 speelde het 1e team van de vv Terneuzense Boys hun tweede oefenduel, voorafgaand aan het nieuwe seizoen 2021-2022. De tegenstander was vv Yerseke, uitkomend in de 2de klasse E van het zaterdagvoetbal. Het was voor de Boys een uitduel. De beginfase van deze wedstrijd kenmerkte zich vooral door zijn snelheid. Het was al bijna 1-0 voor Yerseke, toen een speler van deze club goed werd vrijgezet op rechts. Hij kwam oog in oog met onze keeper Sander Pijpelink. Deze werd omspeeld door de aanvaller van vv Yerseke, maar die wist het te presteren om niet te scoren, vanwege een zwakke inzet. Cor-Pieter Pander werd kon nog redding brengen op de lijn. Maar enkele momenten later stond toch de 1-0 op het scorebord. Guus de Leeuw van vv Yerseke schoof de bal in de verre hoek. Een tiental minuten later was het dezelfde Guus de Leeuw, die op rechts veel te veel vrijheid kreeg, en daar dankbaar gebruik van maakte: 2-0. Weer wat later was het dan raak voor onze Boys: uit een scrimmage voor het doel van vv Yerseke, was Miroslav Peric er als de kippen bij, om de 1-2 binnen te schieten. Hierna werd er een korte drinkpauze ingelast. Nog voor dat de 1e helft ten einde was, viel ook de 2-2 voor onze mannen. Uit een vrije trap van Remon de Vlieger belandde de bal op de paal van het doel van vv Yerseke. Uit de rebound was Glenn Michielsen de meest attente! Vlak voor het rustsignaal kreeg vv Yerseke nog een penalty toegewezen door scheidsrechter Jo-Annes de Bat. Jorn Lindenberg van de thuisclub verprutste deze reuzekans om op 3-2 te komen. Hij miste hopeloos! Aan het begin van de 2de helft waren er 4 wissels bij de Boys. Na 10 minuten was er een blessurebehandeling voor Miroslav Peric. Hij kon wel verder spelen. vv Yerseke mocht een vrije trap nemen, en die bal belandde gelukkig voor de Boys op de lat van het doel! Bart van Fraeyenhove scoorde een prachtig doelpunt via een lob over de keeper van vv Yerseke, maar Bart werd buitenspel gegeven. Alle spelers van de Boys toonden een enorme inzet, maar toch vielen mij twee spelers in het bijzonder op, namelijk Ewoud van Troost en Glenn Michielsen. Ewoud speelt rustig en bedacht en verstuurt regelmatig goede passes. Ik vind hem als laatste man geweldig spelen. Glenn Michielsen wordt in mijn ogen steeds volwassener in zijn spel en heeft veel inzicht. Maar nogmaals: dit team telt veel talent, en dat zal er ongetwijfeld in de toekomst ook uit komen. Dangelo Martien scoorde ook nog een doelpunt, maar dat werd ook afgekeurd. Dangelo zou hands hebben gemaakt. De Boys kregen langzamerhand iets de overhand, maar tot echte kansen leidde dit niet. De wedstrijd was af en toe best pittig. Er werd aan beide kanten regelmatig gewisseld, zodat vele spelers hun kans kregen om zich te tonen. Iets later leverde Jesper Cornelissen een mooi voorzet af, maar jammer genoeg kon Bart van Fraeyenhove er nét niet met zijn hoofd bij om de bal in te koppen. Het team van de Boys leek conditioneel iets sterker dan de ploeg uit Yerseke. Het spel werd wel minder en er waren veel foute passes te noteren. Justin van Rossem van de Boys kreeg nog een goede kans, maar hij schoot te zwak in. Beide teams kregen steeds meer last van het warme weer. Zowel vv Terneuzense Boys als vv Yerseke wisten niet meer tot scoren te komen, en zodoende eindigde deze wedstrijd in een 2-2 eindstand. Ikzelf denk dat het team van vv Yerseke komend seizoen 2021-2022 hoge ogen zal gooien in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. De volgende oefenwedstrijd van de Boys zal op zaterdag 21 augustus aanstaande zijn. Het wordt wederom een uitduel en deze keer is VCK uit Koudekerke de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.                                                                 Harry Brouns