WEDSTRIJDVERSLAG BEKERDUEL WALCHEREN – VV TERNEUZENSE BOYS ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

Walcheren 1

5 - 4

Terneuzense Boys 1

Daniel van 't Westende
21'
Dangelo Martien (intikker)
Maarten van Rosevelt
29'
Rowan Traas
34'
Rowan Traas
37'
Daniel van 't Westeinde (vrije trap)
52'
Nigel Lord (schot)
58'
Erik Brouwers (kopbal)
68'
Rowan Traas
71'
Pattinama
72'
73'
88'
Thiemo Moes (intikker)
94'

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 4 september 2021 speelde het 1e team van de vv Terneuzense Boys hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2021-2022. Het was een uitduel in Vlissingen tegen SV Walcheren. Deze club komt uit in de 2de klasse E van het zaterdagvoetbal district zuid 1. De wedstrijd begon om 15.00 uur en de scheidsrechter was dhr. R.A. van de Rest. vv Terneuzense Boys had voorafgaand aan deze wedstrijd een aardige reeks oefenwedstrijden gespeeld, en iedereen was erg benieuwd welke beginopstelling op het veld zou verschijnen. De club uit Terneuzen begon met Nando Pijnenburg op doel, achter Wouter Faasse, Ewoud van Troost, Bart Gort, en Jesper Cornelissen, middenveld Ruben van der Meulen, Mitchell de Nooijer, Remon de Vlieger, Dangelo Martien, en Rick Gort, voorhoede de eenzame Jochem van der Meulen. Op de bank zaten Justin van Rossem, Thiemo Moes, Simon Faasse, en reserve keeper Dennis Rijnberg. Enkele spelers ontbraken wegens blessures of vakantie. Het team van de vv Terneuzense Boys begon overtuigend aan deze wedstrijd, en al in de 2de minuut noteerde ik de eerste kans voor de Boys, toen de keeper van Walcheren de bal losliet. In de 10de minuut toonde dezelfde keeper zich weer onzeker bij een voorzet van de bezoekers. Walcheren kwam nog tot geen echte gevaarlijke aanvallen en de Boys domineerden het duel. Jochem van der Meulen toonde zich in de beginfase ook enorm fanatiek en stoorde goed. Een schot van Rick Gort werd geblokkeerd. Het team uit Terneuzen had duidelijk de bovenhand over deze wedstrijd en er werd beter gecombineerd dan de tegenstander en technisch was er ook wel een verschil te zien. Doelpunten vielen er nog niet te noteren, maar het zou niet lang duren, voordat dit zou gebeuren. Uit een voorzet van Jochem van der Meulen, tikte Dangelo Martien de bal net naast. Er ging veel dreiging uit van de Boys, en in de 22e minuut werd dit alles beloond met de 0-1! Dangelo Martien scoorde uit een schitterend opgezette aanval over enkele schijven. Naar mijn mening wees alles erop, dat dit best wel eens een leuke middag voor de Boys zou kunnen worden. Ons team speelde heel beheerst en heel effectief. Omdat de Boys goed stonden opgesteld, smoorden vele aanvallen van Walcheren. In de 29e minuut ontving de nr. 2 van Walcheren, Maarten van Rosevelt, een gele kaart. In diezelfde minuut kopte Jochem van der Meulen een bal op de lat, na een goed genomen vrije trap door Remon de Vlieger. Bijna 0-2. Er volgden 2 wissels bij de thuisclub. De Boys konden hun opportunistisch spel niet uitdrukken in meer doelpunten. In de 34e minuut kreeg de nr. 10 van Walcheren, Rowan Traas, een gele kaart. Iets hierna blunderde onze keeper bij een uittrap, en dat werd bijna afgestraft door Walcheren, maar dat ging nog net goed. En in de 37e minuut, viel geheel tegen de verhouding in, de 1-1, gescoord door Rowan Traas. Er volgde een drinkpauze voor alle spelers. Toch oogden de spelers van de vv Terneuzense Boys enigszins aangeslagen door de gelijkmaker. Plots verliep alles bij de Terneuzenaren wat moeizamer. In de slotminuten van de 1e helft gebeurde nog maar weinig tot niets. Direct na het begin van de 2de helft liep onze keeper Nando Pijnenburg tegen een gele kaart aan, wegens opmerkingen richting de scheidsrechter. Een goed genomen vrije trap van Walcheren werd door diezelfde Nando goed gekeerd. Maar iets later noteerden we weer een vrije trap van Walcheren, en die trof wél doel: 2-1. De bal ging in één keer in het doel van de Boys. Onze verdediging?? Het spel van de Boys verliep nu ineens moeizamer en slordiger, en bij Walcheren lukte steeds meer. In de 56e minuut haalde Nigel Lord van Walcheren uit, en ineens stond al de 3-1 op het scorebord. Onze keeper zag er niet zo goed uit bij dit doelpunt. Bart Chermin van Walcheren kon goed doorkomen, maar zijn schot ging net naast. Weer enkele wissels bij Walcheren. Bij de Boys kwam Thiemo Moes in het veld. In de 64e minuut viel de 4-1 in een scrimmage voor het doel van de Boys. Weer was de vraag: waar was de verdediging?? Er lukte nog maar weinig bij de Boys. Ze zakten steeds verder weg. De nr. 10 van Walcheren, die al een gele kaart op zak had, trapte de bal over de keeper van vv Terneuzense Boys heen, nadat de scheidsrechter reeds voor een overtreding had gefloten. Dit kwam die nr. 10, Rowan Traas, duur te staan. Hij zag zijn tweede gele kaart, dus rood, en hij mocht het veld verlaten. De afstraffing voor ons team was nog niet ten einde, want niet veel later viel de 5-1. Dit doelpunt had wel een luchtje van buitenspel. Eindelijk reageerden de Boys: Ruben van der Meulen gaf een goede voorzet, en Dangelo Martien scoorde de 5-2. Direct hierna was het bijna 5-3 in de 75e minuut, maar dat mocht niet zo zijn. Wederom een wissel bij de Boys: Rick Gort er uit, en Simon Faasse er in. Vanaf de 80e minuut kwam ons team weer tot leven. Er lukte weer van alles. In de 82e minuut probeerde Remon de Vlieger het met een lob bal, maar zonder succes. Bij Walcheren kreeg nog een speler geel voor het wegtrappen van de bal. Justin van Rossem mocht nog even meedoen, en hij verving Ruben van der Meulen. De Boys bleven aandringen, en dat resulteerde in de 87e minuut in de 5-3, gescoord door Thiemo Moes van dichtbij. En warempel, iets later was het Remon de Vlieger, die voor de Boys de 5-4 op het bord bracht. Dit gebeurde uit een prachtige vrije trap, die in één keer in het doel van Walcheren belandde. Zou het dan toch nog kunnen?? Maar we zaten inmiddels in de 90e minuut, en niet veel later floot dhr. van de Rest voor het eindsignaal. Eindstand: 5-4. Het leek wel een korfbaluitslag! Als de wedstrijd 10 minuten langer had geduurd, dan hadden de Boys zeker nog de gelijkmaker gescoord, maar ja, dat is gepraat achteraf. Het team uit Terneuzen heeft zich wel zelf veel tekort gedaan tijdens deze middag! Komend weekend, op zaterdag 11 september 2021, speelt ons 1e team hun tweede bekerduel, en dat zal een thuiswedstrijd zijn tegen vv de Meeuwen!!! Een wedstrijd om iets recht te zetten!!                                  Harry Brouns