WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL XERXESDZB – VV TERNEUZENSE BOYS DINSDAGAVOND, 10 MEI 2022

XerxesDZB 1

2 - 1

Terneuzense Boys 1

Leonardo de Pina
59'
Marvin Strik
Marvin Strik (schot)
68'
Harold Vrolijk
73'
Soefian de Koning
83'
Davy van der Biessen
85'
Jesse Branderhorst
88'

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op dinsdagavond 10 mei 2022 speelde ons 1e team de uitwedstrijd tegen XerxesDZB uit Rotterdam. De thuiswedstrijd van de Boys tegen deze club op zaterdag 12 februari 2022, die in een 1-0 zege voor de Boys was geëindigd, eindigde na afloop in de catacomben in een chaos en vechtpartij, met enkele gewonden. Daarom werd deze wedstrijd op dinsdag 10 mei 2022 aangemerkt als een “risico” duel. In samenspraak met de KNVB, het bestuur van beide clubs, en de politie, waren er allerlei afspraken gemaakt voor deze wedstrijd.
Bij aankomst van onze bus stonden overal particuliere bewakers en een aantal politieagenten uit Rotterdam. De wedstrijd is daarna rustig gespeeld kunnen worden en we zijn weer rustig uit Rotterdam kunnen vertrekken.

Nu de wedstrijd. De scheidsrechter was de ervaren Franklin Berg, geassisteerd door de KNVB grensrechters Berkay Capaci, en Dave van ’t Veer. De wedstrijd begon om 20.00 uur. XerxesDZB begon meteen onstuimig aan de wedstrijd, maar de 1e aanval zag ik toch van de Boys in de 3de minuut. Het viel op dat de thuisploeg enorm snel samenspeelde. Onze mannen stonden meteen flink onder druk tijdens die eerste minuten. In de 10de minuut een kopbal van Jochem van der Meulen, die over ging. Zowel XerxesDZB als ook de Boys wisten beiden nog geen echte kansen neer te zetten, en de passing bij onze ploeg was toch wat slordig.
Wij konden ons de eerste 20 minuten toch alleen maar beperken tot verdedigen. Gezien de stand van XerxesDZB op de ranglijst, viel mij hun spel toch enigszins tegen. De wedstrijd kabbelde op en neer. In de 26e minuut leek het alsof de 1-0 zou vallen, maar gelukkig voor ons stond de speler van XerxesDZB buitenspel.

In de 28e minuut noteerde ik een goede redding van onze keeper Nando Pijnenburg. De druk voor de Boys bleef onverminderd hoog. Maar ondanks de aandrang van de thuisclub, lukte daar, ondanks vele aanvallen, ook maar weinig. De Boys hadden enkele aanvallen, maar juist de goede eindpass ontbrak. In de 27e minuut beging Kai Fens van de thuisclub een flinke overtreding op Rick Gort. Hij kon gelukkig verder spelen.
Zo rond de 30e minuut begon het team uit Terneuzen toch beter te combineren. XerxesDZB viel nog steeds wel tegen.
Bij die club speelde Soefian de Koning als linkerspits. Hij viel op door zijn enorme hoge snelheid. Bij de thuisploeg kon je merken dat ze iets geïrriteerder werden, omdat er tot nu toe weinig lukte. Onze mannen verweerden zich enorm fanatiek en hielden dit vol tot het rustsignaal.

Na de thee zagen we wederom een stormachtig begin van de thuisploeg, en een ietwat slordig begin van onze ploeg. Mij viel op dat XerxesDZB op het middenveld wel erg veel ruimte kreeg. Je zag ook dat er veel haast in dat team kroop. In de 52e minuut een forse overtreding op Cor-Pieter Pander, gelukkig zonder gevolgen.
In de 53e minuut was het raak voor de vv Terneuzense Boys. Uit een goede voorzet kon Mitchell de Nooijer voor de 0-1 voorsprong zorgen in een scrimmage voor het doel van XerxesDZB! De vreugde bij ons team was enorm! Je merkte duidelijk dat het thuisteam onrustig werd en ging nog gehaaster aanvallen.
In de 57e minuut verliet Mitchell de Nooijer het veld en werd vervangen door Mike Segers. De 1-0 voorsprong was echter van korte duur, toen Wembley Reyes van XerxesDZB de 1-1 scoorde: hij rukte op van de rechterkant richting het doel van de Boys en loste een hard schot. De bal raakte het been van Dangelo Martien, en hierdoor kreeg de bal zo’n rare curve, dat die langs iedereen achter in het doel verdween, iedereen kansloos achterlatend!

Toch hadden de Boys hierna 2 kansen, om toch tot een eventuele voorsprong van 2-1 te komen, maar het geluk was niet aan onze zijde. In de 61e minuut wipte Remon de Vlieger de bal over de keeper van de thuisclub heen, maar de bal belandde op de lat! En in de 64e minuut een goede kans voor Cor-Pieter Pander, maar zijn schot ging nét, maar dan ook nét naast! Het spel golfde daarna weer op en neer.
In de 68e minuut was het geluk wél aan de kant van onze gastheren: Een speler scoorde, via een keihard schot, de 2-1 voor XerxesDZB! Mij viel verder op dat in onderlinge duels bijna altijd de spelers uit Rotterdam als winnaars uit de strijd kwamen. Ze waren enorm fel.

In de 73e minuut kreeg Harold Vrolijk van XerxesDZB een gele kaart. Wissel bij de Boys: Jochem van der Meulen er uit, en Justin van Rossem er in. Dit was in de 76e minuut. Onze ploeg begon toch in het laatste kwartier steeds meer aan te dringen. Zou de 2-2 nog vallen?? Onze tegenstander probeerde het met enkele snelle uitvallen.
Bij XerxesDZB werd er ook een wissel toegepast. Nando Pijnenburg redde bekwaam op een gevaarlijke kopbal van één van de spelers van de thuisploeg. In de 84e minuut kwam bij de Boys Thiemo Moes in het veld voor Glenn Michielsen. Bij XerxesDZB óók een wissel. Toen pakte een speler van de thuisclub een domme gele kaart, toen bij een toegekende vrije trap voor de Boys, hij de bal bewust een heel eind wegtrapte.

In de absolute slotminuut, de 94e, was er nog een reuzekans voor XerxesDZB, maar de speler schoot de bal naast. De scheidsrechter floot voor het einde van dit duel.
De hele wedstrijd overziend, was volgens mij een gelijkspel meer op zijn plaats geweest, maar zo is het nu eenmaal in de voetbalwereld: de ploeg die de meeste doelpunten scoort, wint de wedstrijd!

Mannen, jullie kunnen jezelf niet veel verwijten, de inzet was weer enorm goed, en deze wedstrijd hebben we gelukkig achter de rug. Bij de overige uitslagen in deze klasse zaten enkele gunstige uitslagen voor ons, maar we moeten altijd naar ons eigen team kijken.

Komende zaterdag, 14 mei aanstaande, staat er al weer een nieuwe tegenstander klaar: BVCB. Ik zou zeggen: Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ik weet zeker dat het hele team er weer vol voor zal gaan. Het betreft een thuisduel.
Ik wens dan ook de gehele selectie en de technische staf ontzettend veel succes op zaterdag 14 mei a.s.!                                                                                                                                                                         Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Neptunus Schiebroek-SHO: 3-2, RVVH-BVCB: 4-1, Nieuwenhoorn-Oranje Wit: 1-1, Kloetinge-Nieuw-Lekkerland: 2-1, Papendrecht-Heerjansdam: 0-2, en Brielle-Heinenoord: 2-0.