tel. 0115-648777

Gevoelige nederlaag van vv Terneuzense Boys.

Link pupil van de week Siem Vaal, JO9-1 (met fotoreportage)
Link fotoreportage duel vv Terneuzense Boys - vv Papendrecht, zat. 6 november 2021

Op zaterdag 6 november speelde het 1e team van de vv Terneuzense Boys hun 7de wedstrijd van dit lopende seizoen 2021-2022. Het betrof een thuisduel tegen vv Papendrecht. Voor beide teams was deze wedstrijd het 7de duel van deze competitie.

Afgelopen weekend, op zaterdag 30 oktober jongstleden, speelden de Boys eveneens een thuiswedstrijd en de tegenstander was vv Brielle. Eindstand: 2-0 voor onze mannen. vv Papendrecht speelde op die dag ook thuis tegen Nieuw Lekkerland en won ook: 2-1. We waren zeer benieuwd hoe het onze mannen vandaag zou vergaan.

De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. F. Akkaya. De pupil van de week was Siem Vaal, die speelt in JO9-1.
Bij vv Terneuzense Boys ontbraken jammer genoeg Mitchell de Nooijer (geschorst), Remon de Vlieger en Thiemo Moes wegens blessures, en Bart van Fraeyenhove. ( nog niet geheel fit). Een groot lichtpunt was de aanwezigheid van aanvaller Miroslav Peric in onze selectie. Na lang blessureleed kon hij weer aansluiten. Hij begon op de bank.

Tijdens de eerste minuten van deze wedstrijd, kon je al merken dat dit een pittig duel zou worden. In de 6de minuut viel bijna de 1-0 voor onze ploeg, maar er werd gevlagd voor buitenspel. De Boys begonnen aanvallend aan dit duel. Toch was ook vv Papendrecht aanvallend ingesteld. In de 14de minuut een schot van een speler van vv Papendrecht, dat echter ver over ging. In de 15de minuut mochten de Boys 2 corners achter elkaar nemen, maar zonder resultaat.
In de eerste 15 minuten vielen er nog geen echte kansen te noteren aan beide kanten. Wat mij wel opviel, waren de vele, kleine, gemene overtredingen. In de 23e minuut moest Simon Faasse geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Miroslav Peric. Eindelijk kon hij zijn rentree maken op het veld!

Twee minuten later een kopbal van een speler van vv Papendrecht, maar die ging over. Het samenspel bij de Boys verliep niet altijd even goed. De spelers van vv Papendrecht kregen opvallend genoeg veel vrijheid bij hun aanvalsopzetten. We zaten inmiddels al in de 30e minuut en de wedstrijd kabbelde maar wat voort. Ewoud van Troost probeerde af en toe met lange passes onze aanvallers te bereiken.
In de 35e minuut een schot van Jochem van der Meulen vanaf links, maar dat ging ver over. In de 37e minuut viel de eerste klap voor ons team, toen Lorenzo van Wijk van vv Papendrecht, via een afstandsschot de 0-1 kon laten aantekenen. Onze keeper ging hierbij niet geheel vrijuit. De speler van vv Papendrecht kreeg ook voordat hij zijn schot loste, enorm veel tijd om goed aan te leggen.

Nauwelijks 3 minuten later volgde de tweede klap: Juninho van Ree van vv Papendrecht scoorde vanaf links, met een keihard schot, de 0-2 voorsprong voor de bezoekers! Dit kwam flink hard aan bij onze ploeg. Maar het leed was nog niet geleden. Weer 3 minuten hierna viel de 0-3 voor vv Papendrecht, toen Xavier Leenheer profiteerde van een moment van chaos in onze verdediging!

In een tijdsbestek van 6 minuten incasseerde onze ploeg 3 tegendoelpunten! In vergelijking met vorige duels, speelde ons team vaak onherkenbaar. Na 45 minuten stond al de 0-3 op het bord, en de spelers van de Boys wisten totaal niet wat ze hier van moesten denken. Bij de bezoekende club natuurlijk alleen maar lachende gezichten richting de kleedkamers.

Na de thee was Rick Gort achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Bart Hamelink. Ons team begon toch weer aanvallend aan deze tweede helft. Ze wilden natuurlijk zo snel mogelijk proberen om aansluiting te vinden. Maar toch bleef het gevaar van snelle uitvallen van onze tegenstander.
In de 55e minuut een gele kaart voor Jillroy Ruiz van vv Papendrecht, wegens een flinke overtreding op Miroslav Peric. Iedereen hield zijn hart vast, maar gelukkig kon hij verder spelen. In de 57e minuut een blessurebehandeling voor Ruben van der Meulen.

Ons team kwam maar zeer moeilijk tot een aanval, hoewel de inzet niet slecht te noemen was. vv Papendrecht verdedigde hun voorsprong moeiteloos. Mij viel op dat de spelers van vv Papendrecht veel feller en brutaler de duels aangingen. Dat zouden de spelers van de Boys ook eens wat vaker moeten doen. In de 68e minuut een gele kaart voor Ewoud van Troost, wegens een overtreding.
Toen volgde een dubbele wissel bij vv Papendrecht. Bij de Boys kwam Justin van Rossem in het veld. Ik weet alleen niet meer precies voor wie. In de 72e minuut kreeg Michael van Rooijen van vv Papendrecht ook een gele kaart. 1 Minuut later noteerde ik een kopbal van Cor-Pieter Pander, maar de bal ging over.

In de 75e minuut wederom een wissel aan de kant van vv Papendrecht. In de 79e minuut strooide Semih Kaplan van vv Papendrecht nog wat zout in de wond, door de 0-4 te scoren! De Boys waren hiermee helemaal knock out! In de 80e minuut nog een gele kaart voor een speler van vv Papendrecht wegens commentaar op de leiding.
Af en toe probeerden de bezoekers via snelle uitvallen de uitslag nog hoger te laten oplopen, maar dat lukte gelukkig niet. In de 86e minuut nóg een dubbele wissel bij de bezoekers.
Het hoogtepunt voor de vv Terneuzense Boys was de vrije trap, genomen door Miroslav Peric, in de 90e minuut, die door de keeper van vv Papendrecht, Roy Rijntjes, uitstekend uit zijn doel werd geranseld!! De eretreffer was ons niet gegund.

De wedstrijd zat er op, en de scheidsrechter floot af. Een voor de Boys teleurstellende wedstrijd kwam tot een eind. De eerste 3 doelpunten voor vv Papendrecht waren veel te snel na elkaar gevallen,  en die klap kwam onze ploeg niet meer te boven. Op naar komend weekend, wanneer we op 13 november onze volgende bekerwedstrijd spelen. Het wordt een uitduel tegen Luctor Heinkenszand. Deze wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.
Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt:
Nieuw Lekkerland-SHO: 0-2, XerxesDZB-Kloetinge: 1-1, Heinenoord-Oranje Wit: 1-1, BVCB-Heerjansdam: 1-2, Brielle-Nieuwenhoorn: 1-2, en RVVH-Neptunus Schiebroek: 2-0.