WEDSTRIJDVERSLAG VAN DE ZEEUWSE DERBY VV KLOETINGE-VV TERN. BOYS VRIJDAGAVOND, 20 MEI 2022

Kloetinge

3 - 1

Terneuzense Boys 1

Jeroen de Jonge
0'
Aidan Milot
Tim de Winter
0'
Jarreau Manuhuwa
Assist: Rick Gort
Dano Lourens (schot)
30'
Kyle Doesburg (schot)
59'
66'

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op vrijdagavond 20 mei 2022 werd op het terrein van vv Kloetinge de Zeeuwse derby gespeeld tussen de enige 2 ploegen uit Zeeland, die in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal uitkomen, namelijk vv Kloetinge en de vv Terneuzense Boys. vv Kloetinge kon op deze avond kampioen worden in deze 1e klasse, maar dan moest eerst maar eens van de Boys gewonnen worden.
Onze mannen wilden zich daar zo maar niet bij neerleggen  en hadden zich voorgenomen om alles te geven. We wisten dat de ploeg uit Kloetinge de gedoodverfde kampioenskandidaat was, en op het complex van deze club had men er alles aan gedaan om deze avond te laten eindigen in een feestavond. De vv Terneuzense Boys wilde natuurlijk roet in het eten gooien, maar dat zou niet gemakkelijk worden. De scheidsrechter was dhr. Jobse, geassisteerd door de KNVB grensrechters dhr. de Wolf, en dhr. van Gurp.

Het had de hele dag geregend, maar tijdens de wedstrijd scheen zelfs de zon. Dat was mooi meegenomen. Het duel startte om 19.30 uur. De ploeg van vv Kloetinge begon meteen stormachtig aan de wedstrijd en in de 3de minuut stond al bijna de 1-0 op het scorebord. Nauwelijks 1 minuut later was het Dano Lourens van vv Kloetinge, die ook bijna scoorde, maar onze keeper Nando Pijnenburg zat er nog net tussen. In de 9de minuut wéér een kans voor de thuisploeg bij een aanval, maar ze verprutsten deze zelf.

De vv Terneuzense Boys stonden hevig onder druk. In de eerste 10 minuten van dit duel zagen we weinig tot geen aanvallen van de Boys. Er heerste een constante dreiging van vv Kloetinge. En toen gebeurde, wat je wel eens vaker ziet. De ene ploeg valt constant aan, en ineens valt het doelpunt aan de andere kant. En dat gebeurde nu ook! In de 12de minuut kwam vanaf de schoen van Cor-Pieter Pander van de Boys een schot, dat pardoes over de keeper van Kloetinge, Mitchell Braafhart, zeilde, en de zéér verrassende 0-1 stond op het scorebord! De vreugde bij alle Boys spelers was groot! Dit was totaal tegen de verhoudingen in, maar wie van de supporters van de Boys interesseerde dat nu???

vv Kloetinge was even van slag, maar dat duurde niet lang. In de 17de minuut weer een kans voor de ploeg uit Kloetinge, maar die werd ook gemist. Toen gebeurde er iets heel vervelends voor onze speler Ruben van der Meulen. Hij kwam in botsing met een speler van vv Kloetinge en dat zag er meteen lelijk uit. Allerlei verzorgers kwamen erbij, en er werd besloten dat Ruben niet meer verder kon en mocht spelen. Hopelijk valt zijn blessure mee, maar het zag er niet zo goed uit. Hij werd vervangen door Mike Segers.

In de 20e minuut viel bijna de 0-2 voor het team uit Terneuzen, door een misverstand in de verdediging van vv Kloetinge, maar jammer genoeg mocht dit niet zo zijn. Het team van de Boys begon iets meer zelfvertrouwen te krijgen. Kyle Doesburg bij vv Kloetinge was dichtbij de 1-1. Kort hierna kreeg hij weer een kans, maar die leverde ook niets op. Tot dit moment mochten de mannen uit Terneuzen niet klagen over geluk. Vaak kwamen ze goed weg! In de 30e minuut viel dan toch de 1-1, gescoord door Dano Lourens. Volgens mij ging dat via een arm van een speler van vv Kloetinge! En ik was niet de enige, die dat dacht te zien, want de spelers van vv Terneuzense Boys protesteerden hevig bij scheidsrechter Jobse, maar die wuifde alles weg! En ja, bij deze wedstrijden is er geen VAR!!

vv Kloetinge had toch duidelijk de overhand, en het team van de Boys moest zich vaak alleen beperken tot verdedigen. In de 38e minuut scoorde Kyle Doesburg een doelpunt, maar dat werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Boys probeerden aanvallen op te zetten, maar vaak zat de passing niet mee. In de 44e minuut noteerde ik een uitstekende redding van onze keeper Nando Pijnenburg op een inzet van een speler van de thuisclub. En kort hierna herhaalde Nando dit wederom, op een keihard schot van een speler van vv Kloetinge. De eerste helft zat er op, en de mannen konden een kwartier rusten.

Bij het begin van de tweede helft begon het team van vv Kloetinge wederom enorm fanatiek aan het duel. Vaak werden onderlinge duels toch gewonnen door spelers van de thuisclub. In de 51e minuut zag ik een flinke overtreding van Kyle Doesburg op onze verdediger Wouter Faasse. Vlak hierna zag ik een schot van een speler van de Boys, dat bij vv Kloetinge via de paal naast ging. Daar was bijna de 1-2 voorsprong. Maar het mocht niet zo zijn.
In de 52e minuut scoorden de Boys een doelpunt, maar dat werd door de scheidsrechter afgekeurd, wegens aanvallen van de keeper. Volgens mij geheel onterecht, want keeper Braafhart liet de bal duidelijk los!! Wéér een teleurstelling voor onze mannen. In de 56e minuut loste een speler van vv Kloetinge een gevaarlijk schot, dat nét naast ging.
Maar in de 59e minuut boog de ploeg toch het hoofd, toen Kyle Doesburg voor vv Kloetinge de 2-1 op het scorebord liet verschijnen. Nu moesten de mannen uit Terneuzen wel komen, om nog iets te kunnen redden.

In de 63e minuut een mooie redding van onze keeper Nando, met een prachtige zweefduik! 2 Minuten later een enorme tegenvaller voor ons team, toen Ewoud van Troost geblesseerd moest uitvallen. Zijn vervanger was Bart Gort. Een groot verlies voor onze verdediging! In de 66e minuut werd het duel eigenlijk beslist, toen Wouter Faasse van de vv Terneuzense Boys de bal veel te zacht terugspeelde op onze keeper Nando Pijnenburg. Dano Lourens onderschepte die bal, en schoof hem enorm dankbaar naar Kyle Doesburg, die de bal keihard in het doel van de Boys schoot! 3-1. Je kon dit gerust een directe K.O. noemen voor ons team.

De Boys probeerden nog van alles om aanvallen op te zetten, maar het thuisteam zat er overal bovenop!! In de 75e minuut verliet Mitchell de Nooijer het veld en werd vervangen door Justin van Rossem. In de 76e minuut een dubbele wissel bij vv Kloetinge.

Toen gebeurde er toch iets naars: in de 78e minuut ging ineens scheidsrechter Jobse er bij zitten. Hij was duidelijk geblesseerd, en wel zo zwaar, dat er na behandeling werd besloten, dat hij de wedstrijd niet kon vol maken.
Gelukkig had vv Kloetinge een reserve scheidsrechter in petto, en dat was de bekende scheidsrechter Niels Boel. Na 10 minuten kwam hij onder luid applaus het veld op en gelukkig kon de wedstrijd verder gespeeld worden.

Reguillo Vandepitte van vv Kloetinge scoorde nog een buitenspeldoelpunt.
Het team van de Boys stond nog steeds hevig onder druk, wegens een enorm aandringend vv Kloetinge. In de 86e minuut miste Kyle Doesburg een 100% kans om de 4-1 te scoren!!!! Bij de Boys was de pijp duidelijk leeg. Weinig aanvallen lukten nog. vv Kloetinge probeerde het nog met enkele schoten, maar die gingen vaak hoog over. Na 93 minuten floot scheidsrechter Niels Boel voor het eindsignaal en toen kon het feest losbarsten.

Het veld werd bestormd door de supporters van de nieuwe kampioensploeg in deze 1e klasse B van het zaterdagvoetbal. De vreugde was uitzinnig te noemen. Onze mannen hadden zich kranig proberen te verzetten, maar vv Kloetinge was vandaag een maatje te groot!
Nu rest voor de Boys alleen maar afwachten, wat de andere ploegen, die onder ons in de stand staan, morgen, op zaterdag 21 mei zullen gaan doen! Komend weekend speelt de vv Terneuzense Boys de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Neptunus Schiebroek.

Om zich toch nog eventueel veilig te kunnen spelen, zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden, en niets anders! Ik wens de spelers en de technische staf daarbij enorm veel succes!                                                                                   Harry Brouns