TERNEUZEN
tel. 0115-648777

Opstelling

ZATERDAG, 14 MEI 2022
BOYS KUNNEN GEEN VOORSPRONG VASTHOUDEN! WÉL NOG REUZEKANS GEHAD OP DE 4-3 WINST!!

Fotoreportage pupil van de week  zat. 14 mei 2022, Oliviér Ysebaert, JO10-1

Fotoreportage duel vv Tern. Boys - BVCB, zat. 14 mei 2022 (Harry Brouns)

Fotoreportage van Jeanette de Pooter

Op zaterdagmiddag 14 mei speelde de 1e selectie van de vv Terneuzense Boys weer een uiterst cruciaal thuisduel. Tegenstander was BVCB uit Bergschenhoek. De uitwedstrijd tegen deze ploeg hadden we al eerder in dit lopende seizoen gespeeld, en met 3-0 verloren.
Bij onze ploeg was de opdracht duidelijk: ieder punt is meegenomen, het liefste 3! Afgelopen dinsdag 10 mei was er ook nog een hele ronde in deze klasse afgewerkt. Wij speelden de uitwedstrijd tegen XerxesDZB en verloren nipt met 2-1. Een 2-2 had niet misstaan, maar daar doe je niets meer aan. BVCB speelde op die dinsdag uit tegen RVVH en verloor ruim met 4-1. Zij wilden natuurlijk ook vanmiddag iets rechtzetten. Ons team was er in ieder geval klaar voor, en zouden tot het uiterste gaan om een goed resultaat te behalen. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. J. Noordhoek.
De pupil van de week was Olivier Ysebaert, JO10-1.

De wedstrijd begon iets later dan 14.30 uur omdat BVCB onderweg vertraging had opgelopen. Het weer was voortreffelijk. Al in de 1e minuut werd er een overtreding begaan op Mitchell de Nooijer. Hij had zichtbaar veel last aan zijn gezicht. Hij kon gelukkig verder spelen. Aan het begin van deze wedstrijd viel mij op dat vele aanvallen van de Boys over rechts gingen.
In de 10de minuut zat het mee voor het team van de vv Terneuzense Boys. Remon de Vlieger werd binnen het 16-metergebied neergelegd en er werd gefloten voor een penalty! Dezelfde Remon nam plaats achter de bal en schoot dit buitenkansje feilloos binnen: 1-0!

Direct na dit doelpunt zette de ploeg uit Bergschenhoek meteen weer enorm fel aan, maar onze mannen deden daar niet voor onder. In de 15de minuut was de voorsprong al weer verdampt, toen onze keeper Nando een speler van BVCB werkelijk torpedeerde. Moest hij wel uitkomen?? Dan moet je ook eerder bij de bal zijn. Hij kreeg een gele kaart, waarmee hij volgens mij nog goed mee weg kwam, en een penalty tegen. Jeremy de Hoog van BVCB legde de bal neer op de stip, en faalde niet: 1-1.

In de 19de minuut mocht Miroslav Peric een vrije trap nemen, nét buiten het 16-metergebied. De keeper van de bezoekers kon ternauwernood redding brengen. De aanvalsopzet was bij BVCB beter en sneller dan bij onze eigen ploeg. Vaker als wij de bal hadden, dan werd die blindelings naar voren geschoten.
In de 21e minuut een reuzekans voor een speler van BVCB, maar hij schoot gelukkig voor ons over. 1 Minuut later aan de andere kant een kopbal van Jochem van der Meulen, maar de keeper van de bezoekers redde. BVCB werd steeds sterker naarmate de 1e helft vorderde. De passing bleef een probleem bij ons team.

Er zit ook geen rust in de ploeg van de Boys. In de 29e minuut weer een kans voor Jochem van der Meulen, maar zijn schot ging recht op de keeper van BVCB af. Dit was een goede kans geweest op de 2-1. Het team van de vv Terneuzense Boys kwamen er niet gemakkelijk doorheen. In de 33e minuut wéér een goede kans voor onze aanvaller Jochem, maar hij stuitte wederom op de keeper van BVCB.
In de 35e minuut sloeg het noodlot toe vóór het doel van de Boys. In een scrimmage grijpt Nando Pijnenburg niet in, en een speler van BVCB raakt al liggend nog de bal, en die rolt tergend langzaam in het doel van de Boys: 1-2!
Onze mannen waren hierna even de kluts helemaal kwijt. Wat mij ook opviel, was, dat de spelers van BVCB veel meer onderlinge duels wonnen. Als de 1-3 nu zou vallen, dan was het doek voor de thuisclub gevallen. Maar in plaats daarvan gebeurde er in de 43e minuut het tegenovergestelde: Miroslav Peric leverde een hard schot af vanaf links en de 2-2 verscheen op het scorebord. Hierna waren de mannen van BVCB toch enigszins van slag. Wat een wedstrijd!

De rust brak aan, en de spelers konden aan de thee. De tweede helft begon voor ons team weer matig: vele aanvallen liepen op niets uit. De spelers van BVCB begonnen ook onderling op elkaar te foeteren. In de 56e minuut een schot van Jochem van der Meulen, dat jammer genoeg naast ging.
In vergelijking met de 1e helft leverde de ploeg van BVCB ook spelmatig heel veel in. Toen een prachtig moment. Miroslav Peric geeft een prachtige pass op Mitchell de Nooijer, en die zorgt met een strak schot voor de 3-2 voorsprong! De vreugde bij het gehele team was groot! Maar er was nog een half uur te spelen, dus niet te vroeg gejuicht. Bij BVCB kwam Michael de Rooy in het veld.
In de 65e minuut een vrije trap, genomen door Rick Gort. De keeper van de bezoekers kon de bal nog nét overtikken. Bij de tegenaanvallen van BVCB viel me op, dat zij het gehele middenveld voor zichzelf hadden. Wéér 2 wissels bij BVCB. Rond de 79e minuut was er een tijdje een enorm offensief van de bezoekers, vooralsnog zonder goals. Jochem van der Meulen verliet het veld en werd vervangen door Mike Segers. Onze mannen kwamen er steeds moeilijker uit, en je voelde de bui eigenlijk al hangen.

In de 79e minuut een vrije trap voor BVCB, en daaruit kopte een speler van die club de 3-3 binnen! Alwéér niet gelukt om een voorsprong vast te houden. Je voelde de enorme teleurstelling bij het team van de Boys! Rick Gort en Remon de Vlieger verlieten het strijdtoneel en werden vervangen door Bart Gort en Glenn Michielsen.
Toch kwam er nog de kans op de overwinning voor de Boys. Bij een aanval kregen achtereenvolgens Miroslav Peric en daarna Mitchell de Nooijer de kans om de 4-3 te scoren, maar om de één of andere reden bMitchell schoot een toch ook hele grote kans in het zijnet van het doel van BVCB. Dat was nog eens een einde geweest!!

Nando Pijnenburg redde kort hierna nog goed op een schot van een speler van BVCB, en in de 91e minuut moest de keeper van BVCB, Wesley van der Molen, nog behandeld worden. De scheidsrechter floot voor de laatste keer, en de Boys gingen toch teleurgesteld de kleedkamer in. 3 Punten of één punt, het is toch een groot verschil.

Gelukkig hadden de ploegen, die in de rangschikking onder de Boys stonden, ook niet zo goed gepresteerd, maar dat was een schrale troost!
Komende vrijdagavond, 20 mei 2022, spelen de Boys een uitwedstrijd, en niet zomaar een wedstrijd, maar de derby tussen de 2 enige Zeeuwse ploegen in deze 1e klasse, namelijk vv Terneuzense Boys en vv Kloetinge.
Jammer genoeg is vv Kloetinge nog niet officieel kampioen, want anders zouden ze misschien toch een beetje “lief” voor ons kunnen zijn! We zullen zien wat dat gaat worden daar in Kloetinge op die vrijdagavond, 20 mei!                                                          Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt: Heerjansdam-Oranje Wit: 3-0, Nieuw-Lekkerland-Neptunus Schiebroek: 1-1, Papendrecht-Nieuwenhoorn: 1-1, Heinenoord-RVVH: 3-5, Brielle-XerxesDZB: 1-1, en SHO-Kloetinge: 0-3.