HOOFDROL MIROSLAV PERIC: SCOREN,

PENALTY MISSEN, EN RODE KAART!!
Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Klik hier voor de Pupil van de Week

Op zaterdag 7 mei 2022 speelde het 1e team van de Boys de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen SHO uit Oud-Beijerland. Na de resultaten van de afgelopen weken, waren de Boys eigenlijk verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Vóór aanvang hadden de Boys nog 4 teams onder zich staan in de rangschikking. Ze moesten vooral zorgen om weg te blijven van de onderste 3 plekken. De uitwedstrijd tegen SHO had men reeds eerder in dit seizoen gespeeld, en toen verrassend ruim met 1-5 gewonnen! Maar in deze klasse zegt dat niet zoveel. Alle ploegen zijn toch wel aan elkaar gewaagd, en soms zie je de meest verrassende uitslagen. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. D. R. Vriesenga. De pupil van de week was Thijmen Roost, JO10-1. Bij de Boys begonnen Glenn Michielsen, Bart Gort, Jochem van der Meulen en reservekeeper Rafael Ferreira da Silva op de bank. Het weer om te spelen was fantastisch. Eén en al zon! In de 1e minuut viel uit een aanval van SHO al bijna de 0-1! In de 12de minuut was er het eerste moment van opwinding in dit duel: in een rommelige situatie in het 16-metergebied van SHO kwam de bal voor de voeten van Remon de Vlieger. Die bedacht zich niet lang en knalde de 1-0 voorsprong binnen! En iets hierna viel al bijna de 2-0, door een schot van een speler van de Boys. Ik kon niet zien wie dat was. De Boys hadden even een heel sterke fase. SHO leek toch wat van slag na de opgelopen achterstand. In de 18de minuut werd het nog erger voor de bezoekers, toen Cor-Pieter Pander de 2-0 binnen schoot! Wat een weelde! SHO speelde toen ook slordig, en bij de Boys lukte net veel. Rond de 25e minuut hadden de mannen uit Terneuzen de wedstrijd compleet conder controle. Maar dan zul je net zien dat dan het noodlot voor ons toesloeg. Uit een voorzet van SHO kopte een speler van de uitploeg de bal al vallend op het doel van vv Terneuzense Boys. Onze keeper probeerde nog de bal uit de hoek te tikken, maar hij redde het nét niet: 2-1. De passing bij de ploeg uit Terneuzen werd wat slordiger. Na een rommelige situatie vóór het doel van vv Terneuzense Boys, kreeg onze keeper Nando Pijnenburg een gele kaart getoond van de scheidsrechter? Praten? Wie het weet mag het zeggen. Ruben van der Meulen kreeg ook een gele kaart wegens opmerkingen. SHO kreeg een vrije trap op 6 meter van ons doel, maar gelukkig strandde die in de muur van de Boys! Onze mannen kwamen meer onder druk te staan. De spelers van SHO begonnen elkaar beter te vinden. In de 40e minuut een gele kaart voor Mitchell de Nooijer wegens een overtreding. In de slotminuut van de 1e helft nog een schot van Mike Segers, dat echter ver over ging. Na de thee viel er een flinke overtreding te noteren op Mike Segers in het 16-metergebied van SHO, maar de scheidsrechter floot niet voor een in mijn ogen zekere penalty. Het spel golfde op en neer. In de onderlinge duels tussen de spelers viel mij op, dat de spelers van SHO toch meestal als de winnaars uit de strijd kwamen. In de 56e minuut veel pech voor Mike Segers, toen een inzet van hem via de paal van SHO naast ging. Dit had de 3-1 kunnen zijn. Kort hierna verliet Mike het veld en werd vervangen door Glenn Michielsen. In de 62e minuut verliet Dennis Outermans bij SHO het veld en werd vervangen door Andrew van Tiggelen. 2 Minuten later dompelde Miroslav Peric de ploeg van SHO in diepe rouw, toen hij met een fantastisch schot voor de 3-1 voorsprong zorgde! Cor-Pieter Pander had de bal bij Peric bezorgd. Kort hierna kreeg diezelfde Cor-Pieter Pander een gele kaart voor een zogenaamde overtreding? Die heb ik niet gezien, maar als je als tegenstander maar heel hard roept, dan heb je veel kans dat de tegenstander de klos is! Enkele minuten later werd Mitchell de Nooijer onreglementair neergehaald in het 16-metergebied van SHO en de Boys kregen een penalty toegekend! Ik dacht, die gaat Remon de Vlieger nemen, maar dat gebeurde wonderwel niet, en Miroslav Peric nam plaats achter de bal. Hij nam een aanloop, en miste! De keeper verhinderde de zeker lijkende 4-1! In de 77e minuut kwamen er bij SHO 3 verse krachten in het veld: Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, en Joost Both. Bij de Boys ook een wissel: Jochem van der Meulen er in, en Cor-Pieter Pander er uit. Rowdy Rijsdijk van SHO kreeg ook een gele kaart getoond. In de 83e minuut gebeurde er iets heel merkwaardigs: Miroslav Peric kreeg kort na elkaar twee keer geel, dus rood! Wat daar precies gebeurd is, is mij een raadsel, maar hij kon vertrekken. Hij is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd van de Boys, aanstaande dinsdag 10 mei, tijdens de beladen uitwedstrijd in Rotterdam tegen XerxesDZB! Hoe is het mogelijk? Net dié wedstrijd. Om nog wat zout in de wond van SHO te strooien, scoorde Dangelo Martien nog, op een pass van Mitchell de Nooijer, prachtig de 4-1 eindstand! Een zéér belangrijke overwinning voor onze mannen! Winst was ook de duidelijke opdracht, en die was uitgevoerd. Andere concurrenten wonnen ook verrassend, maar daar moeten we niet naar kijken, we moeten van onszelf uitgaan. Dinsdag aanstaande uit naar XerxesDZB, en dan zien we wel weer verder. Ik wens de spelers en de technische staf in ieder geval veel succes op die dinsdagavond 10 mei in Rotterdam.                                                                               Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: RVVH-Kloetinge: 0-2, BVCB-XerxesDZB: 2-2, Heerjansdam-Neptunus Schiebroek: 1-0, Nieuwenhoorn-Heinenoord: 5-3, Oranje Wit-Papendrecht: 0-2, en Nieuw-Lekkerland-Brielle: 1-3.