Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV BRIELLE – VV TERNEUZENSE BOYS ZATERDAG, 30 APRIL 2022

Brielle, VV 1

3 - 2

Terneuzense Boys 1

Lex van Dommelen (penalty)
36'
Jordy Braber (schot)
42'
Dean Bos (kopbal)
46'
Anthony Pique
49'
56'
Mike Segers (kopbal)
Kevin van la Parra
73'
Bob Lequirse
Guylain Gillet
80'
Adam El Fazazi
93'
Rick Gort (afstandschot)
Jordy Braber
95'

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 30 april 2022 reisde onze 1e selectie naar Brielle om daar een uitwedstrijd te spelen tegen een directe concurrent, vv Brielle. Eerder in dit seizoen hadden we het thuisduel met 2-0 gewonnen. Het was droog weer, alleen een harde wind. Beide ploegen was er veel aan gelegen om niet te verliezen en punten te behalen, in de hoop om de onderste 3 plekken te omzeilen. De leiding van dit duel was door de KNVB in handen gegeven van een neutraal trio, onder leiding van scheidsrechter Ron Wolf, met als assistenten Chris van Rijswijk, en Abderrahim Essaghir. Bij de Boys begonnen Jochem van der Meulen, Justin van Rossem, Rafael Ferreira da Silva, Mike Segers, en Rick Gort op de bank. De wedstrijd begon om 14.30 uur. De eerste minuten van dit duel werden door beide ploegen gebruikt om de juiste combinaties te vinden. Al in de 4de minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van de Boys, maar dat liep goed af. Maar in de 8e minuut was het bijna 0-1 voor de Boys aan de andere kant. In diezelfde minuut nog een kans voor Cor-Pieter Pander, maar zijn schot ging naast. Het spel ging gelijk op. De Boys liepen opvallend vaak in de buitenspelval van vv Brielle. Het spel van de kant van de ploeg uit Brielle liep ook vaker slordig. In de 16de minuut een vrije trap genomen door Remon de Vlieger. Bijna had de 0-1 op het bord gestaan, maar bijna. De passing bij vv Brielle leek nergens op. Tot nu toe was dit geen beste wedstrijd. Toen kwam het moment waarop vv Brielle dacht dat het op een 1-0 voorsprong was gekomen, maar de scheidsrechter floot voor een overtreding op onze keeper Nando Pijnenburg, toen die een bal ving, direct daarna door een speler van vv Brielle, met bal en al, het doel werd ingeduwd. In de 25e minuut kwam onze verdediger Wouter Faasse toch goed weg, toen hij een flinke overtreding beging op een speler van vv Brielle. De scheidsrechter hield de kaarten op zak! In de 33e minuut een kopbal van Dean Bos van vv Brielle, die op een haar na, net naast ging. In de 36e minuut beging Glenn Michielsen een niet zo slimme overtreding binnen het 16-metergebied, en de scheidsrechter floot meteen voor een penalty. Zwaar gestraft, maar het was een overtreding. Lex van Dommelen van vv Brielle nam plaats achter de bal en liet onze keeper Nando volledig kansloos: 1-0. In de 41e minuut behoedde onze keeper Nando Pijnenburg de ploeg voor een 2-0 achterstand, toen hij nog net redding kon brengen op een inzet van de thuisploeg. De Boys zakten toen helemaal in elkaar. Dat uitte zich in de 42e minuut in de 2-0 voor vv Brielle, gescoord door Jordy Braber! En de ellende was nog niet voorbij voor het team van de Boys. In de 46e minuut een gevaarlijk schot van een speler van vv Brielle, dat net naast ging, maar in de 48e minuut van nog steeds de 1e helft viel de genadeklap: uit een voorzet van een speler van de thuisclub kopte Dean Bos de bal keihard achter onze goalie! 3-0. Wat een turbulent slot van een 1e helft. Zou hier nog iets aan te repareren vallen voor het team van de Boys?? Het leek zinloos, maar in de tweede helft veranderde veel. In de rust wisselde trainer de Nooijer Glenn Michielsen en Bart Gort. Voor hen kwamen Mike Segers en Jochem van der Meulen in het veld. In de 47e minuut een schot van Miroslav Peric, maar dat was te slap. 2 Minuten later kreeg Luke Corver van vv Brielle een gele kaart getoond, en iets daarna ook een gele kaart voor Ruben van der Meulen van de Boys, wegens praten. Toch tekende zich wat herstel af bij het team van de vv Terneuzense Boys. Dat uitte zich in de 57e minuut in een prachtige kopbal van Mike Segers uit een perfecte voorzet: 3-1. Nog meer dan een half uur te voetballen. In de 59e minuut kreeg Jochem van der Meulen een gele kaart getoond. Waarom?? Ik zou het niet weten. Er was eigenlijk niets aan de hand. Maar als je als tegenstander maar heel hard schreeuwt, dan volgt die gele kaart wel. Langzamerhand leek het team van de Boys terug te komen. Ze begonnen er weer in te geloven. In de 67e minuut een superhard schot van Ruben van der Meulen, dat jammer genoeg geen doel trof. De kansjes die vv Brielle in die tweede helft kreeg, daar werd slordig mee omgesprongen. De Boys hadden nu toch de overhand in het spel, maar alleen jammer genoeg geen doelpunten. In de 70e minuut een goede kans voor Remon de Vlieger, maar de keeper bracht redding op zijn schot. In diezelfde minuut hield onze keeper Nando Pijnenburg door een goede redding vv Brielle van een grotere voorsprong af. Mitchell de Nooijer verliet het veld, en Rick Gort kwam voor hem in de plaats. In deze fase waren de Boys veel beter dan vv Brielle, maar jammer genoeg geen goals! Een wissel bij vv Brielle: Kevin van la Parra er uit, en Bob Legierse er in. Nando Pijnenburg had duidelijk zijn dag, toen hij in de 75e minuut verhinderde dat vv Brielle op 4-1 zou komen. Het spel ging nu vaak op en neer. Weer een wissel bij vv Brielle: Guylain Gillet er uit, en Adam El Fazazi er in. In de 81e minuut wederom een schitterende redding van onze keeper Nando. Het bleef vooralsnog 3-1. De tijd begon nu echt enorm te dringen voor de Terneuzenaren. De laatste 10 minuten waren ingegaan. In de 85e minuut probeerde Rick Gort het met een schot, dat echter ver over ging. In de 90e minuut van de wedstrijd kreeg Remon de Vlieger een gele kaart van scheidsrechter Wolf, wegens het hinderen van het uittrappen van de keeper van vv Brielle! Beetje kinderachtig! In de 93e minuut viel dan de 3-2 voor de Boys, toen Rick Gort een vlammend schot van zijn schoen liet vertrekken, dat doel trof. Maar net te laat! Jordy Braber van vv Brielle liep nog tegen een gele kaart aan. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal en vv Brielle kon opgelucht adem halen. De Boys baalden enorm. Hier had echt meer ingezeten dan een 3-2 nederlaag, maar dan moet je ook de kansen benutten. Deze verloren wedstrijd is een gevoelig verlies voor het team van de Boys in hun strijd om lijfsbehoud. Van de 3 wedstrijden: Heinenoord thuis, vv Brielle uit, en SHO thuis, zijn er al 2 gespeeld en hebben we 1 punt gehaald van de mogelijke 6. Dat is erg weinig. Nu wordt iedere wedstrijd zeer belangrijk, om te beginnen zaterdag aanstaande, als we thuis spelen tegen SHO. Je bent eigenlijk verplicht om die wedstrijd te winnen, anders wordt het heel moeilijk. Ik wens dan ook de gehele selectie en de technische staf ontzettend veel sterkte met hun wedstrijd op zaterdag 7 mei aanstaande, thuis tegen SHO!!!!!                                                                              Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Neptunus-Schiebroek-Nieuwenhoorn: 2-4, BVCB-Papendrecht: 2-1, Kloetinge-Oranje Wit: 4-0, XerxesDZB-RVVH: 1-3, Heinenoord-Nieuw Lekkerland: 3-3, en SHO-Heerjansdam: 2-1.