WEDSTRIJDVERSLAG VAN OEFENDUEL VV TERN. BOYS – VV PHILIPPINE ZATERDAG 18 SEPTEMBER 2021

Terneuzense Boys 1

10 - 0

Philippine 1 (zon)

Remon de Vlieger (vrije trap)
13'
... (e.d.)
27'
Rick Gort (intikker)
32'
40'
Glenn Michielsen (intikker)
44'
... (e.d.)
51'

18 september 2021 15:00

Niels Francke

Onbekend

DE BOYS SPAREN VV PHILIPPINE NIET,
MONSTERZEGE: 10-0 !!!

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 18 september 2021 speelde vv Terneuzense Boys hun laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de nieuwe competitie in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. De tegenstander op deze zaterdag was 3de klasse zondagploeg vv Philippine. De wedstrijd begon om 15.00 uur en de scheidsrechter was dhr. Niels Francke. Het weer was prachtig en zonnig. We waren nog maar nauwelijks bezig of het was Remon de Vlieger die al in de 2de minuut van de wedstrijd voor de 1-0 voorsprong zorgde! In de 11de minuut 2 gevaarlijke momenten voor het doel van de bezoekers: Rick van Gort gaf een goede voorzet, waaruit wel eens iets zou kunnen ontstaan, maar de keeper van vv Philippine greep goed in, en direct hierna probeerde Remon de Vlieger met een lob te scoren, maar de bal ging nét naast. Diezelfde Remon de Vlieger zorgde in de 14de minuut met een afstandsschot voor de 2-0, tevens zijn tweede doelpunt. De keeper van de ploeg uit Philippine had volgens mijn inzicht, de bal kunnen redden. In diezelfde 14de minuut scoorde Cor Pieter Pander een doelpunt, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. De Boys waren de ploeg die het spel bepaalde. In de 15de minuut eindelijk een gevaarlijke counter van de ploeg uit Philippine, maar de keeper van de Boys, Jeffrey Buren, raakte de bal nog net aan, en voorkwam zo een doelpunt. Eén minuut hierna scoorde vv Philippine, maar het doelpunt was een buitenspelgeval. De mannen uit Philippine wilden wel, maar de Boys onderschepten veel aanvallen van hun tegenstander, en bleven aandringen op meer goals. In de 23e minuut een wissel bij vv Philippine: nr. 19 er uit, en nr. 17 er in. 3 Minuten later zagen we een vrije trap, genomen door Remon de Vlieger van de Boys, die ternauwernood werd gered door de keeper van de bezoekers. In de 27e minuut een voorzet van Cor Pieter Pander, waaruit onze aanvaller Jochem van der Meulen een goede kop kans kreeg, maar die ging net naast. 1 Minuut later schoot Cor Pieter Pander van links de bal hard in. De keeper van vv Philippine handelde fout en de bal belandde pardoes in het doel van de bezoekers: 3-0! Er volgde een drinkpauze, waar alle spelers dankbaar gebruik van maakten. In de 32e minuut zagen we een voorzet van rechts, waaruit Rick Gort de 4-0 kon scoren. Je zag toch duidelijk dat de Boys een maatje te groot waren voor vv Philippine. 6 Minuten later dacht dezelfde Rick Gort: laat ik het nog eens proberen. Hij kon door een goede actie alleen op de keeper van vv Philippine af, en de 5-0 was een feit!! Bij de Boys klopte werkelijk alles. De spelers vonden elkaar bijna blindelings, en de inzet was formidabel. Tijdens een rommelige situatie voor het doel van vv Philippine, was Glenn Michielsen van de Boys het meest attent: 6-0. De scheidsrechter floot voor het rustsignaal. Na de thee had Remon de Vlieger en Mitchell de Nooijer het veld verlaten en werden vervangen door Simon Faasse en Justin van Rossem. Na 3 minuten was het alweer raak: uit een genomen corner van de Boys, kopte Ruben van der Meulen de bal schitterend in! 7-0. Ruben speelde sowieso een goede wedstrijd. In de 50e minuut was het al bijna 8-0, toen Cor Pieter Pander uit een voorzet van Justin van Rossem, de bal keihard op de paal van het doel van vv Philippine liet belanden! Die 8-0 viel toch in de 52e minuut, toen de bal ongelukkig door een eigen doelpunt in het doel van de bezoekers verdween. Bij vv Philippine werd nog een wissel uitgevoerd. In de 55e minuut scoorde Cor Pieter Pander de 9-0. De bezoekers werden helemaal scheel gespeeld door de ploeg uit Terneuzen, en vele spelers van vv Philippine snakten naar het einde van het duel. Onze ploeg gaf de bezoekers ook geen moment de kans om maar enigszins in de wedstrijd te komen. Vele combinaties waren om te smullen en er dreigde steeds gevaar voor het doel van onze tegenstander. Daar werd niet altijd van geprofiteerd door de Boys, anders was de score nog hoger geweest in deze fase van het duel. In de 64e minuut noteerde ik een schitterende kop bal van Ruben van der Meulen, waarop de keeper van vv Philippine goed redde. In de 66e minuut eindelijk weer eens een aanval van de bezoekers. We zagen een schot van een speler, maar dat ging naast. 1 Minuut later wederom een verdiende drinkpauze. Het was ook wel behoorlijk warm gedurende deze wedstrijd. De Boys spaarden de ploeg uit Philippine zo af en toe, en iedereen vroeg zich af of de dubbele cijfers behaald zouden worden. In de 79e minuut een schot van Jochem van der Meulen, maar dat ging net naast. Voorlopig wilde de 10-0 nog niet vallen. Maar in de 84e minuut gebeurde dit toch, toen Justin van Rossem goed werd vrijgezet op rechts. Hij kon oprukken richting het doel van de tegenstander, en met een diagonaal schot zorgde hij voor die memorabele 10-0!! In de 88e minuut noteerde ik nog een poging van Cor Pieter Pander op de 11-0, maar dat lukte net niet. Jochem van der Meulen kreeg nog een goede kans met een kop bal om die 11-0 te scoren, echter dat lukte ook niet meer. Maar wat zeur ik?? 10-0, een fantastisch resultaat!!!! Iedereen had zijn rol vandaag in het team uitstekend ten uitvoer gebracht, zonder enige uitzondering. Deze wedstrijd geeft een goed gevoel voor aanstaande zaterdag, 25 september 2021, wanneer voor de Boys de competitie begint, met een uitduel tegen Neptunus Schiebroek in Rotterdam! Verder was er nog een goed bericht voor het team van vv Terneuzense Boys. De Meeuwen hadden thuis gespeeld voor de beker tegen SV Walcheren, en met 1-2 verloren! Door dit resultaat is de ploeg van de Boys ook nog eens door in de bekercompetitie!! De ploeg van de Meeuwen had 1 punt behaald uit 2 duels, en de Boys hadden ook 1 punt gehaald uit 2 duels. Maar de Boys gaan door op basis van doelpunten voor! Dat is even een meevaller! Mannen, ik heb vandaag een prachtige wedstrijd gezien, met veel goals! Een verdienste van de gehele ploeg en natuurlijk ook van de technische staf. Deze aankomende week nog trainen en uitkijken voor blessures en komend weekend staat dan de afspraak met Neptunus Schiebroek!!!                                     Harry Brouns