TERNEUZEN
tel. 0115-648777

Klik hier voor de fotoreportage van Jeanette de Poorter

Terneuzen, 14 november 2022, kort verslag van onze speciale reporter (@Marcsku)

Afgelopen zaterdag, op Boysonello veld 4, was het zo’n wedstrijddag dat alles klopte. Puup straalde uit dat hij zijn doel schoon ging houden, de verdediging stond als een huis, het middenveld combineerde er creatief op los en onze aanval was een constante plaag voor de verdediging van de bezoekers. Bovendien vielen de doelpunten lekker makkelijk. Almkerk werd met 5-0 terug naar het land van Heusden en Altena gestuurd. Trainer Ad en zijn assistenten loodsen zo hun team weg uit de gevarenzone. En dat hadden we voor de start van deze competitie niet echt verwacht.

De 1-0 viel na 8 minuten. Dit was na een corner via de ingestudeerde variant 2.0. Stan schoot de bal laag voor en Bart H. kwam voor de verdediging om de bal, zoals alleen hij dat kan, fijnzinnig binnen te schieten. Na 11 minuten 2-0. Een verdediger van Almkerk was even vergeten dat hij niet naar oranje moest spelen en gaf de bal in de voeten van Thomas. Die reageerde alert en bediende Leander die op zijn beurt met een lobje Tariq alleen voor de keeper zette. Die leek de bal niet goed te raken maar passeerde toch de doelman.

Na dit overweldigende kwartiertje moest Puup voor het eerst in actie komen. Almkerk deed wat beter mee maar liep toch vooral achter de feiten aan. Het eerste echte gevaar van hun kant werd door Puup in de 44e minuut bekwaam onschadelijk gemaakt.

Na de rust had Sean gelijk twee goede kansen op de 3-0, maar helaas stond zijn vizier niet helemaal op scherp vandaag. In de 62e minuut lanceerde Bambi de ingekomen Inid. De eerste verdediger miste finaal de bal en de tweede verdediger werd door Inid in de luren gelegd: 3-0. Inid moest na zijn doelpunt direct geblesseerd weer wisselen.

Na 70 minuten ramde Sander van der Hooft een afgeslagen corner snoeihard binnen. 4-0. En in de 78e minuut ging het laatste doelpunt tussen de palen. Weer een lange bal, nu van Stan en Bart H. speelde zich vrij en bezorgde bal bij Leander. Die kopte de bal op de paal maar via de rebound wist hij alsnog het net te vinden.

Een mooie overwinning. Volledig verdiend. Volgende zaterdag uit naar Achilles Veen.

TB2 : Puup, Delano (’55 Niels), Sander vd H, Sander Overbeeke, Stan, Thomas, Bart v F. (’46 Inid – ‘63 Björn), Bart H., Sean, Tariq, Leander