VOLLE BUIT BINNEN!!!

Logo Tern Boys   Logo Papendrecht

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Klik hier voor de pupil van de week

Op zaterdag 2 november 2019 speelde vv Terneuzense Boys hun 7de wedstrijd van dit lopende seizoen. Het was een thuisduel tegen vv Papendrecht. Afgelopen weekend, op zaterdag 26 oktober 2019, hadden de Boys nog een uitwedstrijd gespeeld tegen vv LRC uit Leerdam, en met 3-0 verloren. vv Papendrecht speelde op die middag thuis tegen Sliedrecht, en verloor met 1-3. Op de ranglijst stond vv Papendrecht, voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag 2 november 2019, op de 6de plek, met 8 punten uit 6 duels. Onze mannen stonden op de 13de plaats, met 3 punten uit 6 wedstrijden. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar wij hadden ons voorgenomen om ons niet neer te leggen bij het feit dat we nog zo laag stonden. We zouden weer alles geven om een resultaat neer te zetten. Scheidsrechter op deze zaterdag 2 november 2019 was dhr. F. van Herk. Deze scheidsrechter had ook onze wedstrijd uit tegen LRC gefloten. De wedstrijd begon om 14.30 uur. Bij  vv Terneuzense Boys zaten Wouter Faasse en Bart van Fraeyenhove op de bank, samen met Sander Oonk en reservedoelman Jeffrey Buren. Niek Hamelink speelde bij het tweede team. In de beginminuten van de wedstrijd had vv Terneuzense Boys op 1-0 moeten komen, toen een voorzet van rechts door de verdediging van vv Papendrecht ging en in een kluwen van spelers kwam de bal ineens voor de voeten van Ewoud van Troost, maar die schrok hiervan en struikelde over zijn eigen benen, en had de bal maar hoeven inschuiven. Jammer, maar het geheel ging ook héél snel. Het verdere begin van dit duel kenmerkte zich door rommelig voetbal van beide kanten. In de 18de minuut zagen we een schot van Ewoud van Troost, maar zonder gevolgen. 2 Minuten later een kans voor Wouter Duvekot, maar dat was ook een kans van nét niet. In de 33e minuut verrichtte Dangelo Martien een goede redding op de achterlijn, waardoor een speler van vv Papendrecht niet gevaarlijk kon worden. In de 35e minuut sloeg het noodlot toe voor de Boys: uit een snelle tegenaanval was het Justin Beemsterboer van vv Papendrecht, die voor de 0-1 zorgde! De wedstrijd kende verder weinig spectaculaire momenten en kabbelde richting rustsignaal. In de 41e minuut liep Ewoud van Troost nog tegen een gele kaart aan. Na de thee begon het bij de Boys iets beter te lopen. Men was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. En in de 55e minuut was het dan zo ver: bij een aanval van de Boys, kwam de bal terecht bij Jesper Cornelissen. Hij legde aan voor een schot, dat niet zo hard was. De keeper van vv Papendrecht dacht dat de bal naast zou gaan, maar tot zijn eigen afgrijzen, rolde de bal in de verste hoek! 1-1 gelijk. 5 Minuten hierna werd Jesper gewisseld. Voor hem kwam Bart van Fraeyenhove in het veld. Direct hierna zagen we een geweldige actie van Justin van Rossem op rechts, die een verdediger van vv Papendrecht voorbij snelde, en de bal goed voor gaf. Uiteindelijk kwam de bal terecht voor de voeten van Ewoud van Troost, die geen moment twijfelde, en de bal keihard inschoot: 2-1! We stonden eindelijk weer eens sinds lange tijd op een voorsprong. Maar de wedstrijd duurde nog wel een tijdje. Zouden we het volhouden tot het eind?? In de 68e minuut kreeg Edinho Goodett van vv Papendrecht de gele kaart getoond. Kort hierop verliet de keeper van vv Papendrecht, Roy Rijntjes, geblesseerd het veld en werd vervangen door Jeroen Blom. De ploeg uit Papendrecht beging daarna de ene na de andere overtreding en je kon merken dat ze steeds meer geïrriteerder werden. In de 80e minuut kwam dat tot uitdrukking in een overtreding van Justin Beemsterboer, die een zware overtreding beging op Bart van Fraeyenhove. Justin kreeg de rode kaart en kon gaan douchen. vv Papendrecht probeerde nog van alles, maar je voelde aan dat de wedstrijd op slot zat. In de 84e minuut verliet bij vv Papendrecht George Tomas de Brito het veld en werd vervangen door Bryan Mooiman. 1 Minuut hierna liep Bart van Fraeyenhove tegen geel aan. De Boys wisselden ook nog een keer: Miroslav Peric er uit, en Sander Oonk er in. Tijdens de slotminuten werd het toch nog even spannend, toen er tijdens een tegenaanval van vv Papendrecht de nodige paniek uitbrak in de verdediging van vv Terneuzense Boys. Gelukkig kwam hier geen doelpunt uit voort! Xavier Leenheer van vv Papendrecht kreeg ook nog een gele kaart aan het eind van de wedstrijd. De scheidsrechter liet toch nog vrij lang naspelen, maar na zijn laatste fluitsignaal kon bij de Boys de vlag uit!!! 3 Zéér belangrijke punten waren binnen!! We stegen 1 plaats in de rangschikking en staan nu op de 12de plaats, met 2 ploegen onder ons: Nivo Sparta en Oranje Wit. Volgend weekend, op zaterdag 9 november uit naar GRC’14. Deze ploeg komt uit Giessen. (provincie Noord-Brabant). In de huidige ranglijst ná vandaag staan er maar liefst 6 ploegen boven ons met ieder 8 punten. Dus we hebben nog aansluiting!          Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Nieuw Lekkerland-Montfoort SV’19: 1-1, Heerjansdam-Almkerk: 2-2, Nivo Sparta-Oranje Wit: 5-1!, Sliedrecht-GRC’14: 5-0, SVL-LRC: 0-1, en WNC-Kloetinge: 1-3.