Klik hier voorde fotoreportage van Harry Brouns

Klik hier voor de pupil van de week

ZÉÉR PIJNLIJKE NEDERLAAG VOOR

VV TERNEUZENSE BOYS!!!

Op zaterdag 7 december 2019 speelde de vv Terneuzense Boys een uiterst belangrijk thuisduel tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel. (prov. Gelderland). Waarom was deze wedstrijd zo belangrijk? Omdat Nivo Sparta, vv Terneuzense Boys, en Oranje Wit de onderste 3 plaatsen bezetten in deze 1e klasse C van het zaterdagvoetbal zuid 1. Oranje Wit stond laatste met 6 punten, evenals de Boys, maar de Boys hadden een iets beter doelgemiddelde. Nivo Sparta stond 1 plekje boven de Boys. Zij hadden 8 punten behaald. Tijdens het afgelopen weekend, op zaterdag 30 november, had Nivo Sparta met 3-0 gewonnen van WNC, en de Boys hadden toen met 0-2 verloren van de koploper vv Kloetinge. Een overwinning van onze mannen was eigenlijk verplicht, om toch enigszins aan te sluiten. Maar dat was makkelijker gezegd, dan gedaan. Aan de teamgeest lag het niet, want onze ploeg had zich voorgenomen om er alles aan te gaan doen om dit duel te winnen! De wedstrijd begon om 14.00 uur, wegens de wintertijd en de scheidsrechter was dhr. F. Berg. Pupil van de week was Blitz Sutin van de JO9-2. Al in de 4de minuut konden we genieten van een heerlijke aanval van onze Boys. Er werd een vloeiende aanval opgezet, die uiteindelijk voor de voeten van Bart Gort belandde, en van iets buiten het 16-metergebied loste hij een loeihard en prachtig afstandsschot, en de bal belandde in het net bij Nivo Sparta! De keeper van deze ploeg heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord! 1-0 voor de Boys! In deze periode zaten de Boys er overal bovenop en liet de tegenstander niet makkelijk in hun spel komen. In de 11de minuut zagen we een goede redding van onze keeper, Antonie Notte, op een inzet van een speler van Nivo Sparta. 2 Minuten later liep Sander Overbeeke tegen een gele kaart aan wegens het vasthouden van een tegenstander. Iets later haalde Julian van Houselt onze spits Miroslav Peric neer, en hij kreeg ook geel. In de 18de minuut zagen we een mooie aanval van de Boys, met als eindpunt Douwe Zeegers, die de aanval met een kop bal afsloot, echter zonder resultaat. 3 Minuten hierna maakte Sander Overbeeke een kapitale fout in de verdediging, waardoor Christiaan Perrier alleen op onze keeper kon afstormen, met als gevolg: 1-1. Niet veel later maakte Ewoud van Troost ook een fout, maar Nivo Sparta profiteerde niet van deze geboden kans! De Boys begonnen een beetje paniekvoetbal te spelen. De wedstrijd werd ook steeds fysieker, met veel kleine, vervelende overtredingen. Het spel werd onnauwkeuriger aan beide zijden. In de 37e minuut schoot Miroslav Peric een bal hard in het 16-metergebied van de tegenstander, en er was sprake van een vermeende handsbal, maar de scheidsrechter stond er bovenop en deed niets. In dit gedeelte van de wedstrijd had Nivo Sparta toch de bovenhand. Je kon aan alles merken, dat onze spelers wat geïrriteerd raakten van hun tegenstanders, die gewoon brutaler waren dan onze spelers. (grotere mond b.v.) De wedstrijd was op zicht ook niet al te best. Er viel weinig te genieten. Na de thee ging de strijd rommelig door, en er waren weinig kansen voor onze mannen. Wat ons aan de zijlijn opviel, was dat alle aanvallen van de Boys over links gingen en geen enkele keer over rechts. Als we al doorkwamen, strandden we toch meestal in de verdediging van Nivo Sparta. In de 69e minuut zagen we een vreselijk misverstand in onze verdediging tussen Wouter Faasse en onze keeper Antonie Notte. De lachende derde was Christiaan Perrier van Nivo Sparta: hij kon de bal zo de goal binnenlopen: 1-2! Wissel bij de Boys: Rick Gort en Niek Hamelink er in,  en Bart van Fraeyenhove en Jesper Cornelissen er uit. Onze mannen zakten steeds verder in, en in de 76e minuut zagen we een voorzet van een speler van Nivo Sparta, die op de paal van de Boys belandde! Minuten later zagen we een kop bal van Bart Goesten van Nivo Sparta, links voor het doel van de Boys: in een wirwar belandde de bal over de doellijn: 1-3. Onze keeper zag hier niet al te sterk uit. Wissel bij Nivo Sparta: Bart Goesten er uit, en Daan Schreuders er in. En in de 88e minuut werd er een forse overtreding begaan op Sander Overbeeke, maar de scheidsrechter deed niets en liet Nivo Sparta verder spelen met hun aanval. Gevolg: 1-4. Hier begreep ik persoonlijk niets van. De wedstrijd was kort hierna ten einde. Een heel zure middag voor de Boys. Een aantal rare beslissingen. Veel irritatie op het veld, resulterend in veel gemene overtredingen. En de mannen van Nivo Sparta hadden ook in verhouding met onze spelers een veel grotere mond en waren in het spel ook agressiever. Onze spelers zijn dan nog veel te lief. Dit waren 3 dure punten, die we weggegeven hadden. Komend weekend, op zaterdag 14 december, spelen de Boys hun laatste wedstrijd vóór aanvang van de winterstop, en dat is een uitwedstrijd tegen medeconcurrent Oranje Wit. Zij moesten vandaag uit spelen tegen Nieuw-Lekkerland, maar die wedstrijd is gestaakt, wegens een racistisch incident. Wordt vervolgd.                 Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Nieuw-Lekkerland-Oranje Wit: gestaakt, Kloetinge-GRC’14: 5-0, Montfoort SV’19-Papendrecht: 0-0, LRC-Heerjansdam: 3-3, SVL-Almkerk: 0-2, en WNC-Sliedrecht: 0-0.