Klik hier voor de fotoreportager van Harry Brouns

Klik hier voor de pupil van de week

KLOETINGE WINT PLICHTMATIG!

Logo Tern Boys Logo Kloetinge

Op zaterdag 30 november 2019 speelden de Boys de Zeeuwse derby tegen vv Kloetinge. Deze 2 ploegen zijn de enige Zeeuwse ploegen in de 1e klasse C van het zaterdagvoetbal zuid 1. vv Kloetinge is momenteel de koploper in deze klasse, met 22 punten uit 9 duels. vv Terneuzense Boys staat op de 12de plaats, met 6 punten uit eveneens 9 wedstrijden. Je zou denken, dat wordt een ongelijke strijd, maar je wist van te voren niet hoe het zou gaan lopen. Onze spelers hadden zich in ieder geval voorgenomen om er vol voor te gaan. De wedstrijd begon om 14.30 uur, en de scheidsrechter was dhr. R. Labeur. Pupil van de week was Matthias de Blaey van JO9-2. Bij de Boys was Sander Overbeeke afwezig wegens een blessure. Wouter Faasse, Niek Hamelink, Glenn Michielsen en Sander Pijpelink begonnen op de bank. De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud, of de scheidsrechter moest de wedstrijd voor een paar minuten stilleggen, vanwege een enorm vuurwerk, dat door de Boys fans werd afgestoken achter het doel van de Boys. Daarna volgde een reeks van corners van vv Kloetinge, maar geen enkele leverde iets op. In der 6de minuut was het bijna 1-0, toen Justin van Rossem een goede voorzet gaf, die Douwe Zeegers kon intikken bij de 1e paal, maar de bal belandde jammer genoeg in het zijnet van vv Kloetinge. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door zenuwachtigheid van beide kanten. In de 10de minuut verrichtte onze keeper Antonie Notte een goede redding op een inzet van een speler van vv Kloetinge. Iets daarna zagen we een forse overtreding van Jaap Esser van vv Kloetinge op Bart van Fraeijenhove, die zonder gevolg bleef. In de 17de minuut was er een gele kaart voor Jeroen de Jonge van vv Kloetinge, wegens een overtreding op Wouter Duvekot van de Boys. In de 23e minuut was er verwarring in de verdediging van de Boys, en Daan Esser was er als de kippen bij om de bal in het doel van de thuisclub te deponeren: 0-1! Het spel ging op en neer, maar de mannen uit Kloetinge waren preciezer in de passing, en in het combineren. Bij een corner van de Boys kwam vv Kloetinge goed weg, en bijna was het 1-1. Onze mannen bleven proberen, maar bijna iedere aanval liep op niets uit. vv Kloetinge kwam in deze periode ook niet meer tot grote kansen. In de 39e minuut verrichtte onze keeper Antonie Notte wederom een uitstekende redding op een schot van een speler van vv Kloetinge. Bij vele aanvallen van de Boys werd er op het middenveld niet goed aangesloten. vv Kloetinge was toch de bovenliggende partij. In de slotminuut van de 1e helft kreeg Wouter Duvekot nog de gele kaart getoond. Na de thee was er in de 47e minuut een corner voor vv Kloetinge. De bal zeilde over de gehele verdediging van de Boys heen, en belandde voor de voeten van Valentijn van Keulen, die geen moment aarzelde, en de bal inschoot. De ploeg uit Kloetinge voerde wederom de boventoon. Bij de Boys verliet Thiemo Moes geblesseerd het veld, en werd vervangen door Glenn Michielsen. Rond de 60e minuut was er een lawine van aanvallen van vv Kloetinge. Douwe Zeegers verliet bij de Boys het veld en werd vervangen door Wouter Faasse. Bij vv Kloetinge verliet Huib van Hecke het veld en werd vervangen door Xander van der Poel. De wedstrijd werd wat saaier en zakte wat weg. In de 74e minuut kwam Niek Hamelink bij de Boys in het veld voor Jesper Cornelissen. Daan Esser van vv Kloetinge kreeg een gele kaart wegens een overtreding. Bijna viel de 1-2, toen een verdediger van vv Kloetinge de bal terug wilde koppen op de keeper Mitchell Braafhart, die iets te ver voor zijn doel stond. De bal zeilde over hem heen, maar hij snelde terug, en kon nog net met één arm de bal wegtikken. In de 82e minuut verliet Ronaldo Meijer bij vv Kloetinge het veld en werd vervangen door Luuk van Vossen, en 7 minuten later de laatste wissel bij vv Kloetinge: Valentijn van Keulen verliet het veld en werd vervangen door Aidan Milot. Roy Mulder van vv Kloetinge kreeg ook nog een gele kaart toebedeeld, wegens praten. De wedstrijd bloedde langzaam dood, en het was maar goed dat de scheidsrechter niet te lang liet doorspelen, want het was inmiddels ijskoud!!! Komend weekend spelen de Boys wederom een thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Nivo Sparta, dat vandaag verrassend met 3-0 won van WNC! en zodoende de Boys passeerde op de ranglijst.                                                                                 Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Papendrecht-Nieuw-Lekkerland: 3-1!, GRC’14-LRC: 2-1, Heerjansdam-SVL: 3-3, Nivo Sparta-WNC: 3-0, Sliedrecht-Montfoort SV’19: 3-3, en Almkerk-Oranje Wit: 0-0.