Logo Tern Boys Logo Almkerk

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Klik hier voor de pupil van de week

Klik hier voor de fotoreportage van Jeanette de Poorter

Op zaterdag 5 oktober 2019 speelden vv Terneuzense Boys en vv Almkerk tegen elkaar in Terneuzen. Het was voor beide clubs de 3de wedstrijd in dit lopende seizoen. Onze mannen hadden hun eerste 2 duels verloren, beiden met 3-0, en vv Almkerk had van hun eerste twee wedstrijden 1 verloren en 1 gewonnen. Onze tweede wedstrijd, uit tegen SVL, hadden wij met 3-0 verloren, maar die uitslag was echt geflatteerd. Die uitslag had anders kunnen zijn geweest. Maar in deze 1e klasse geldt: krijg je een kans, dan moet je die verzilveren! We hadden ons in ieder geval voorgenomen om weer fanatiek en vol strijdlust het veld te betreden en te proberen om een zo gunstig mogelijk resultaat te boeken. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. R. van de Rest. In de 2de minuut zagen we een prachtig genomen vrije trap van Miroslav Peric, die de keeper van vv Almkerk, Maikel Korebrits, nog maar net kon over tikken. De passing van de Boys was daarna ietwat onrustig en niet al te nauwkeurig. vv Almkerk zit er dicht op. In de 16de minuut een schot van de kant van Almkerk, maar Antonie Notte redde bekwaam. In de 18de minuut werd Douwe Zeegers in het 16-metergebied duidelijk neergelegd, en de scheidsrechter floot zeer terecht voor een penalty!! Wie zou hem nemen. Miroslav Peric nam plaats achter de bal, nam een aanloop, en schoot de bal keihard langs de keeper van vv Almkerk! 1-0. Ons eerste doelpunt in de 1e klasse C! Na deze goal probeerde vv Almkerk uit alle macht om snel de gelijkmaker te produceren, maar dat lukte gelukkig niet. De Boys hielden goed stand. Vooral onze verdediging stond solide. In de 31e minuut een goede redding van onze keeper Antonie Notte. 9 Minuten later leverde Miroslav Peric een prachtige vrije trap af, waar de keeper van vv Almkerk ternauwernood redding kon brengen. De Boys hielden stand tot aan het rustsignaal. Na de thee zagen we in de 51e minuut een schot van een speler van vv Almkerk, dat echter over ging. De trainer van vv Almkerk, was vocaal duidelijk aanwezig. Ik dacht bij mezelf, dadelijk krijgt hij last van zijn hart, maar dat gebeurde gelukkig niet! De strijd op het veld ging in deze fase gelijk op. Bart Gort liep in de 58e minuut een gele kaart op, en 4 minuten later een wissel bij de Boys: Bart van Fraeyenhove er uit, en Jesper Cornelissen er in. vv Almkerk had vaker, gelukkig voor de Boys, het vizier niet op scherp staan. Bij vv Almkerk ook een wissel, en iets daarna kwam Sander Oonk bij de Boys in het veld voor Dangelo Martien. In de 76e minuut viel de 2-0 op een prachtige manier! Douwe Zeegers kreeg de bal in het 16-metergebied aangespeeld, en met een lob over een speler van vv Almkerk kwam hij vrij voor de keeper, en met wéderom een mooie lob liet hij die keeper volledig kansloos!! Wat een mooi doelpunt!! In de 77e minuut verliet Ewoud van Troost bij de Boys het veld en werd vervangen door Thiemo Moes. En 4 minuten later ook een wissel bij de tegenstander: Thomas Blankers er uit, en Jonathan Yuya er in. In de 83e minuut viel de eindbeslissing: Wouter Faasse van de Boys kreeg de bal in het 16-metergebied aangespeeld, en gaf die bal meteen door op de inkomende Sander Oonk, die de bal met een keihard schot in het net liet belanden: 3-0! Een prachtige goal!  Bij de tegenstander nog een wissel: Bart Dirven er uit, en Jules Bossers er in. Er viel nog een inzet van Douwe Zeegers te noteren, maar die ging nét over. De wedstrijd zat er op. Onze eerste zege in deze 1e klasse C was een feit, en we zijn daarmee van de laatste plek af! Complimenten mannen, jullie inzet was énorm!! De nr. 3 van vv Almkerk, Jelle Strijtveen, ontving na afloop van het duel nog een gele kaart wegens opmerkingen naar de leiding toe. Komende zaterdag, op 12 oktober 2019, reizen we naar Montfoort SV’19 voor onze volgende wedstrijd. We gaan er dan weer vol tegenaan!                    Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Kloetinge-Oranje Wit: 3-1, Nieuw Lekkerland-Heerjansdam: 4-2, LRC-Montfoort SV’19: 2-0, Nivo Sparta-Sliedrecht: 1-5, SVL-Papendrecht: 1-1, en WNC-GRC’14: 0-0.