WÉÉR 3 PUNTEN BIJ HET TOTAAL VOOR DE BOYS!
COR-PIETER PANDER TWÉÉ KEER TREFZEKER!!

Klik hier voor de pupil van de week (met fotoreportage)

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 30 oktober 2021 speelde ons 1e team een thuiswedstrijd. De tegenstander was vv Brielle. Het was de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden.
Op zaterdag 23 oktober hadden onze Boys nog uit gespeeld tegen vv Nieuw Lekkerland, en enigszins geflatteerd met 2-0 verloren. vv Brielle speelde toen thuis tegen SHO en deze wedstrijd eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3.
In de huidige stand stond vv Brielle, voorafgaand aan het duel van vandaag, op de 10de plek, met 6 punten uit 5 duels. vv Terneuzense Boys stond op de 8e plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden.
Wie vandaag zou weten te winnen zou dus goede zaken kunnen doen in de stand. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de pupil van de week was Fedde van den Broeke. De scheidsrechter was dhr. K. van Dijk.

Vóór aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende 1 minuut stilte, in verband met het overlijden van onze zeer gewaardeerde vrijwilliger Kees den Engelsman.
De weersomstandigheden waren niet al te best te noemen, met af en toe regen. Al in de 7de minuut kregen de Boys een reuzekans om op 1-0 te komen, maar jammer genoeg schoot Rick Gort de bal naast. vv Brielle begon toch aanvallender iets sterker dan ons team aan deze wedstrijd, maar in de 19de minuut was het raak voor vv Terneuzense Boys. Uit een rebound scoorde Cor-Pieter Pander de 1-0!
De wedstrijd liep daarna een tijdje gelijk op. In de 25e minuut een blessurebehandeling voor een speler van vv Brielle. De bezoekers kwamen nog niet echt tot reëele kansen. Ze probeerden het vooral via de zijkanten, maar de verdediging van de thuisclub stond goed gepositioneerd, en greep vaak goed in.

In de 30e minuut kreeg Rick Gort van de Boys een gele kaart van de scheidsrechter. De Boys hielden goed stand, ondanks dat er bij de aanvallen van vv Brielle de tegenstander vaak geen strobreed in de weg werd gelegd. Als er al een kans was voor vv Brielle, dan werd daar vaak slordig mee omgesprongen. Het spel van de Briellenaren werd rond de 30e minuut ook steeds minder.
De aanvalsopzet bij onze Boys verliep ook niet altijd even goed. In de 40e minuut vlagde de grensrechter van vv Brielle heftig met zijn vlag voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde hem, en liet de aanval van de Boys verder gaan. Cor-Pieter Pander kon toen, op een assist van Rick Gort, voor de 2-0 zorgen!! Zijn tweede doelpunt al vandaag!!
De grensrechter van vv Brielle rende in zijn woede het veld op, helemaal tot de middenstip, om de scheidsrechter zijn ongenoegen te tonen. Hij werd weer teruggestuurd.

Iets hierna een opstootje tussen Mitchell de Nooijer van de Boys en Marvin Godschalk van vv Brielle. De scheidsrechter riep beide kemphanen bij zich, en verzocht de spelers om zich in te houden. Mitchell wilde zijn tegenstander een hand geven, maar die weigerde dat. Toen trok de scheidsrechter een gele kaart voor Marvin Godschalk, en tot veler verbazing óók voor Mitchell de Nooijer!!! De wedstrijd werd iets grimmiger, en dat uitte zich in een harde overtreding op Cor-Pieter Pander in de 45e minuut. Hij moest behandeld worden door onze verzorger. Het rustsignaal klonk, en dat was maar goed. Zo kon iedereen weer tot rust komen.

Na de thee was Cor-Pieter Pander geblesseerd achter gebleven in de kleedkamer en vervangen door Bart van Fraeyenhove. vv Brielle begon meteen fanatiek met aanvallen om te proberen iets recht te zetten. In de 54e minuut verliet bij de Boys Rick Gort het veld en werd vervangen door Bart Hamelink. Nauwelijks in het veld kreeg dezelfde Bart Hamelink een enorme kans, maar die leverde niets op. Dat zou een binnenkomst zijn geweest! Adam El Fazazi van vv Brielle kreeg een gele kaart.

In de 58e minuut verrichtte de keeper van vv Brielle, Nigel Keehnen, twee heel goede reddingen en behoedde zo zijn ploeg voor een nog grotere achterstand. Deze keeper deed het trouwens de hele wedstrijd goed. In de 61e minuut beging Luuk Kraaijeveld van vv Brielle een zware overtreding op Wouter Faasse van de Boys. Resultaat: meteen een rode kaart!! vv Brielle wilde wel, maar weinig lukte nog.
Het niveau van de wedstrijd begon ook terug te lopen. Jochem van der Meulen van de Boys probeerde het nog met een afstandsschot in de 76e minuut, maar dat ging naast. Ewoud van Troost verliet bij de Boys het veld en werd vervangen door Justin van Rossem.

Toen sloeg het noodlot toe voor Mitchell de Nooijer. Hij kreeg van de scheidsrechter een gele kaart, en dat was zijn tweede gele kaart in dit duel, dus rood,en hij kon ook vertrekken. Bij vv Brielle verliet Kevin van la Parra het veld en werd vervangen door Fabian van Benthem. vv Brielle begon zowaar nog eens aan te dringen.
In de 88e minuut nog een schot van Bart van Fraeyenhove, maar dat ging over. In de 90e minuut kreeg Jochem van der Meulen de uitgelezen kans om de 3-0 op het bord te laten noteren. Hij kon alleen op de keeper van vv Brielle af, maar de keeper van de bezoekers zat er alweer met een hand tussen, en zo ging dit feestje niet door. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Wéér 3 kostbare punten voor ons team erbij!! Hopelijk valt de blessure van Cor-Pieter Pander mee, en kan hij meespelen op zaterdag 6 november aanstaande, als de Boys wederom een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is dan vv Papendrecht, dat vandaag, zaterdag 30 oktober, thuis tegen vv Lekkerland speelde, en met 2-1 won! Mitchell de Nooijer heeft twee keer geel gekregen vandaag, maar kan toch komend weekend meespelen tegen vv Papendrecht, want hij heeft geen directe rode kaart gekregen.
In de stand na vandaag staan onze Boys op een schitterende 6de plaats, met 10 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +2. De nrs. 2 t/m 7 in deze klasse hebben allemaal 10 punten uit 6 duels!!!! We zullen zien hoe de Boys het komend weekend gaan doen tegen vv Papendrecht op zaterdag 6 november aanstaande!!!                                   Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse, waren vandaag als volgt:
Neptunus Schiebroek-BVCB: 2-6!, Heerjansdam-Kloetinge: 2-0!, Nieuwenhoorn-XerxesDZB: 2-1, Oranje Wit-RVVH: 2-3, Papendrecht-Nieuw Lekkerland: 2-1, en SHO-Heinenoord: 3-2.