WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV TERN. BOYS – NIEUW LEKKERLAND ZATERDAG, 19 MAART 2022

Terneuzense Boys 1

2 - 2

Nieuw Lekkerland 1

31'
42'
Sean van Rosmalen
45'
Terry van der Waal
Walter Heijkoop
45'
Noah Struik
Robin Segers
56'
Miroslav Peric (afstandschot)
65'
66'
Jonathan Vonk
Damian Buwalda
69'
Sjoerd Slob
74'
Sjoerd Slob
William Darjij
87'
Rafael de Jong
95'

Klik hier voor de fotoreportage van Jeanette de Pooter

Op zaterdag, 19 maart 2022, speelde onze 1e selectie een thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Eerder in dit seizoen hadden we al de uitwedstrijd tegen deze club gespeeld, en enigszins geflatteerd met 2-0 verloren. We wilden dus iets rechtzetten. Afgelopen weekend, op zaterdag 12 maart, had ons team nog een zéér belangrijk uitduel gewonnen. Tegenstander was toen SHO uit Oud-Beijerland: 1-5! Nieuw Lekkerland speelde toen thuis tegen BVCB en de uitslag was: 1-1. Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag stond Nieuw Lekkerland precies gelijk met de Boys: 17 punten uit 13 duels, alleen had Nieuw Lekkerland een beter doelsaldo. De ontmoeting vandaag tussen beide teams was dus van groot belang. De club die zou weten te winnen, deed goede zaken. De scheidsrechter vandaag was dhr. T. J. Groenendijk, en de pupil van de week was Benjamin Lucieer JO10/1. De wedstrijd begon om 14.30 uur. Het weer werkte goed mee, veel zon, maar een koude wind! Bij de Boys was het team compleet, alleen Glenn Michielsen moest nog geblesseerd afhaken. De beginfase kenmerkte zich door een pittig gevecht, met beide teams enorm fel op de bal. De Boys vielen met regelmaat aan en zetten zo de tegenstander vaker onder druk. Het meeste speelde zich af op het middenveld. Er vielen vooralsnog weinig echte kansen te noteren. In de 24e minuut komen de Boys goed weg bij een voorzet van Nieuw Lekkerland, en die zeilde langs iedereen heen. Niemand liep er gelukkig tegenaan. Nog geen minuut later had wederom de 0-1 kunnen vallen, toen een speler van Nieuw Lekkerland vanaf kortbij hard kon inschieten, maar enkele spelers van de thuisclub wierpen zich voor het schot, en zodoende geen 0-1 voorsprong voor Nieuw Lekkerland. In de 30e minuut was het bijna 1-0 voor vv Terneuzense Boys uit een corner, maar nét niet. Er hing een doelpunt in de lucht, en ja hoor, in de 31e minuut was het zover: Miroslav Peric hield de bal naast het doel van Nieuw Lekkerland binnen de lijn, draaide zich vervolgens uitstekend vrij, en haalde vernietigend uit! De 1-0 verscheen op het scorebord! De vreugde was enorm bij al zijn ploeggenoten! Daarna zaten de spelers van de thuisclub er overal bovenop, en gunden hun tegenstanders geen meter ruimte. Rond de 35e minuut zat de thuisclub uitstekend in de wedstrijd. Nieuw Lekkerland kwam bijna tot niets. In de 42e minuut een gele kaart voor Sean van Rosmalen van Nieuw Lekkerland wegens een overtreding. De bezoekers speelden zonder enig vertrouwen. Na de thee, in de 47e minuut, liep Miroslav Peric tegen een gele kaart op. 3 Minuten later een schot van Nieuw Lekkerland op het doel van de Boys, dat bijna de 1-1 opleverde. De nr. 8 van Nieuw Lekkerland, Felino Jardim, probeerde het ook met een schot, maar dat ging ver over. 4 Minuten later wederom een poging van de ploeg uit Nieuw Lekkerland, maar ook deze ging weer ver over. In de 56e minuut een  flinke overtreding van Robin Segers van de bezoekers, die hiervoor een gele kaart kreeg. Had net zo goed een rode kunnen zijn, gezien de aard van de overtreding! Het spel op het veld werd duidelijk grimmiger. De spelers van Nieuw Lekkerland raakten duidelijk geïrriteerder. Miroslav Peric schoot in de 57e minuut op het doel van Nieuw Lekkerland, maar zijn schot ging over. 1 Minuut later kwamen de Boys heel goed weg, toen Sven Schilders van de bezoekers een schot loste, dat op de lat van de Boys uiteen spatte!! In de 60e minuut een schitterende redding van onze keeper Nando Pijnenburg op een inzet van Nieuw Lekkerland van dichtbij. Een wissel bij de Boys: Remon de Vlieger en Mike Segers er uit, en Rick Gort en Mitchell de Nooijer er in. In de 62e minuut een hoogtepunt in deze wedstrijd: Miroslav Peric krulde van afstand de bal subliem in de verre bovenhoek van het doel van Nieuw Lekkerland! Wat een beauty van een goal! Het hele team van de Boys was door het dolle heen, met Miroslav als stralend middelpunt!! 2-0! Direct hierna een wissel bij Nieuw Lekkerland: Damiën Buwalda kwam er in. 2 Minuten later werd de vreugde bij de Boys getemperd, toen de 1-2 viel voor Nieuw Lekkerland. Het was Sjoer Slob die gescoord had. In de 68e een schot van Miroslav Peric, maar de keeper van Nieuw Lekkerland, Delano Kortstam, bracht redding. Nieuw Lekkerland rook kansen en begon meer aan te dringen. In de 74e minuut verliet bij Nieuw Lekkerland Sjoerd Slob het veld en werd vervangen door William Darjij. Onze ploeg kwam zwaar onder druk te staan. Er volgden enkele gevaarlijke aanvallen van de club uit Nieuw Lekkerland. De scheidsrechter moest het vaak ontgelden bij veel spelers, wegens genomen beslissingen. De Boys beperkten zich vaak alleen maar tot verdedigen. Zou ons team de overwinning over de streep kunnen trekken?? In de 87e minuut verliet bij Nieuw Lekkerland Sean van Rosmalen het veld en werd vervangen door Rafael de Jong. We zaten inmiddels al ruim in de blessuretijd, en in de 95e minuut sloeg voor de Boys het noodlot toe. Nieuw Lekkerland kreeg, volgens mij ten onrechte, een vrije trap toegekend op een gunstige plek. Een speler van Nieuw Lekkerland, Wim de Jong, nam plaats achter de bal, en schoot de bal met een krul in de uiterste onderhoek van het doel van de Boys! Wat een deceptie voor ons team!! Direct hierna floot scheidsrechter Groenendijk voor het eindsignaal. 3 Punten lagen in het bereik, maar het werd er jammer genoeg maar één! Dit zal toch verwerkt moeten worden door onze mannen van het 1e team, want dit kwam hard aan! Komend weekend op zaterdag 26 maart staat alweer het volgende duel op het programma: uit naar vv Papendrecht! We zullen zien hoe het ons team dan zal vergaan.              Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse vandaag waren als volgt: Neptunus Schiebroek-Kloetinge: 1-5!, RVVH-Nieuwenhoorn: 1-1, BVCB-SHO: 1-1, XerxesDZB-Oranje Wit: 5-0!, Heinenoord-Papendrecht: 2-1, en Brielle-Heerjansdam: 0-0.