HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Opstelling Terneuzense Boys 1

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 9 april speelde onze 1e selectie een uitwedstrijd tegen vv Heerjansdam. Voor beide teams was dit hun 17de wedstrijd in dit lopende seizoen 2021-2022. Afgelopen weekend, op zaterdag 2 april, had het team van de Boys nog thuisgespeeld tegen de nr. 2 van de ranglijst, vv Nieuwenhoorn, en met 2-2 gelijkgespeeld. vv Heerjansdam had op die zaterdag een uitduel afgewerkt tegen XerxesDZB, en enigszins verrassend met 0-2 gewonnen. We waren dus gewaarschuwd. In de rangschikking stond vv Heerjansdam op de 5de plaats, met 23 punten. De Boys stonden op de 9de plek, met 22 punten! Een verschil van maar één punt. Het was dus vandaag een uiterst belangrijke wedstrijd voor beide teams. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. G. T. A. Verhoeve. De  Boys begonnen toch zonder enkele belangrijke spelers: Ewoud van Troost (werk), Ruben van der Meulen (geschorst), Mitchell de Nooijer (geblesseerd), en Miroslav Peric (geblesseerd). De ploeg uit Heerjansdam was compleet. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een fanatiek begin van beide kanten. Al in de 8e minuut leek de 1-0 te verschijnen op het scorebord, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar nauwelijks 1 minuut later was het wel raak voor de thuisclub: Luc Delmee kon van dichtbij intikken: 1-0. Bij het team van de Boys viel de slechte en onnauwkeurige passing op. In de 12de minuut een schot van Remon de Vlieger, dat door de keeper van vv Heerjansdam, Oscar Roos, nog net tot een corner kon worden verwerkt. In de 15de minuut een voorzet van de thuisclub, die ook gelukkig door Dangelo Martien tot een corner werd verwerkt. Het samenspel bij ons team liep gewoonweg niet lekker. Mede ook doordat onze tegenstander er overal bovenop zat. Rond de 20e minuut was de ergste aanvalsstorm van vv Heerjansdam eindelijk een beetje geluwd. Qua fysiek kwamen wij ook vaak tekort. Aan beide kanten vielen geen echte 100% kansen te noteren. In de 26e minuut een schot van een speler van vv Heerjansdam, dat net naast ging. In de 28e minuut een rush van Luke Homan, die geen strobreed in de weg werd gelegd. Bijna was het 2-0, maar die vlieger ging gelukkig niet op. Vlak hierna gaf Mathijn Valster van rechts een bal, bedoeld als voorzet. Onze keeper Nando Pijnenburg verkeek zich totaal op deze bal, en stond versteend aan de grond. De bal zeilde over hem heen, en belandde in de verre hoek: 2-0. vv Heerjansdam combineerde veel beter en was ook vooral véél feller in alles. De Boys braken voorin geen potten. Wat mij opviel, waren de vele, kleine, vervelende overtredingen van de spelers van vv Heerjansdam. In de 44e minuut leek de zekere 3-0 te vallen, toen Luke Homan alleen op onze keeper kon afstormen. De bal belandde echter op de paal! De eerste helft zat erop en iedereen kon aan de thee. Na de rust, in de 47e minuut, zag ik een flinke harde overtreding van Mike Sloof, op onze speler Cor-Pieter Pander. Dit had naar mijn mening duidelijk een gele kaart moeten zijn, maar die werd niet gegeven? Na een voorzet vanaf links leverde Remon de Vlieger een kopbal af, die net over ging. De Boys begonnen de 2de helft beduidend beter dan de 1e helft. In de 51e minuut leek Gert Jan Plaizier alleen op de 3-0 af te stormen, maar hij werd afgefloten voor buitenspel, en naar mijn mening terecht. Onze grensrechter kreeg toch vaak vervelende dingen toegeroepen van enkele figuren op de tribune. Maar nauwelijks 1 minuut hierna viel dan toch de 3-0, toen na een uitgespeelde aanval dezelfde Gert Jan Plaizier dan toch zijn doelpunt kon meepikken. Bij een aanval van de Boys belandde de bal in het 16-metergebied bij Rick Gort, en die toucheerde de bal met zijn hak richting het doel van vv Heerjansdam. De keeper van de thuisclub kon die bal maar net overtikken. Rond de 60e minuut nam de ploeg van vv Heerjansdam het initiatief weer enigszins over. Jochem van der Meulen verliet bij de Boys het veld en werd vervangen door Jesper Cornelissen. In de 63e minuut kon Wouter Faasse op rechts opstomen, en hij gaf een harde, strakke voorzet van rechts. Die belandde bij Cor-Pieter Pander, en die bedacht zich geen moment en schoot de bal keihard diagonaal binnen: 3-1. De eretreffer was dan toch nog gevallen. Hierna was de thuisclub toch een beetje van slag. De Boys begonnen enorm aan te dringen, maar zou er nog tijd genoeg zijn?? vv Heerjansdam begon toch wat verdedigender te spelen. Ibrahim Eryuruk van de Boys liep tegen een gele kaart aan. In de 71e minuut een zeer goede kans voor Luke Homan van de thuisclub, toen hij alleen voor onze keeper verscheen. Maar Nando Pijnenburg wist ergere schade te voorkomen! Gert Jan Plaizier van vv Heerjansdam liep ook tegen geel aan, wegens een gemaakte overtreding. Mike Segers wisselde bij de Boys. Hij werd vervangen door Bart van Fraeyenhove. De instelling van onze mannen was in deze helft veel beter, maar jammer genoeg iets te laat. Soufiane Erriani van vv Heerjansdam kreeg ook een gele kaart getoond. In de 78e minuut noteerde ik een uitstekende verdedigende redding van Glenn Michielsen. Gert Jan Plaizier verliet bij vv Heerjansdam het veld en werd vervangen door Robin Mourik. In de 82e minuut beging onze keeper Nando Pijnenburg een overtreding op een speler van de thuisclub: penalty! Richard Clement nam plaats achter de bal, en de 4-1 dreigde. Hij schoot de bal echter zeer slecht in, recht op onze keeper af. Die kon de bal als het ware oprapen. 1 Minuut hierna verliet Luc Delmee het veld bij vv Heerjansdam en hij werd vervangen door Shedwin Martina. Sem Dhaene had bij de Boys Ibrahim Eryuruk vervangen. In de 86e minuut noteerde ik nog een hard afstandsschot van Rick Gort, dat echter over ging. In de 89e minuut kwam bij vv Heerjansdam nog Ramon van der Wal in het veld, en Jarno Visser verliet het toneel. Kort hierna was de wedstrijd voorbij. Na 5 wedstrijden zonder verlies, was het deze keer weer even wennen om geen punten te behalen. Komend weekend gaan we er weer volledig voor! Tegenstander wordt dan Oranje Wit. We zullen zien hoe het ons team dan zal vergaan. De uitslagen vandaag op de verschillende andere velden waren niet al te nadelig voor onze Boys. Ons team staat na vandaag nog steeds op de 9de plek, en stijgen of dalen niet.                                                                           Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Neptunus-Schiebroek-XerxesDZB: 0-6, Nieuwenhoorn-Brielle: 1-0, Kloetinge-Heinenoord: 2-0, Oranje Wit-BVCB: 4-2, Papendrecht-RVVH: 1-1, en SHO-Nieuw-Lekkerland: 1-1.