WEDSTRIJDVERSLAG VAN DE ZEEUWSE DERBY VV TERN. BOYS-VV KLOETINGE ZATERDAG, 5 MAART 2022

Terneuzense Boys 1

0 - 0

Kloetinge

59'
Valentijn van Keulen
66'
Thomas de Rijke
Freek Kemeling
80'

Klik hier voor de fotoreportage van Jeanette de Pooter

Op zaterdag 5 maart 2022 speelde de vv Terneuzense Boys de Zeeuwse derby tegen vv Kloetinge. Deze 2 ploegen zijn de enige acterende ploegen uit Zeeland in de 1e klasse B district West 2 van het zaterdagvoetbal. vv Kloetinge is dit lopende seizoen eigenlijk maar met één missie bezig: kampioen worden in deze klasse. De mannen uit Kloetinge speelden afgelopen dinsdag 1 maart nog een uitduel tegen Nieuw Lekkerland, en wonnen nipt met 0-1. Dit betrof een inhaalduel. Kloetinge kwam met de volgende missie naar Terneuzen: 3 punten! Maar of dat ging lukken? Dat zouden we moeten afwachten. Kloetinge miste in hun opstelling enkele spelers wegens blessures. Bij de Boys was iedereen inzetbaar, en men begon met Nando Pijnenburg in het doel, achterin Ewoud van Troost, Glenn Michielsen, Wouter Faasse, en Dangelo Martien, op het middenveld en voorin: Cor Pieter Pander, Bart Gort, Remon de Vlieger, Mitchell de Nooijer, Ruben van der Meulen, en Jochem van der Meulen. Op de bank begonnen Miroslav Peric, Jesper Cornelissen, Mike Segers, Ibrahim Eryürük, Rick Gort, en Jeffrey Buren. Scheidsrechter was dhr. J. Knetsch, geassisteerd door dhr. J. Hornes, en dhr. R. van Driel. De aftrap was om 14.30 uur en het weer was fantastisch, volop zon! Vóór aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende 1 minuut stilte, in verband met het overlijden van de zeer gewaardeerde vrijwilliger Kees de Blaeij. De spelers van de Boys speelden allemaal met een rouwband. In de 2de minuut was het bijna al 0-1 voor vv Kloetinge, toen onze doelman Nando bij een voorzet van de bezoekers, de bal losliet! Gelukkig had dit geen gevolgen! Andersom was het in de 7de minuut bijna 1-0 voor de Boys, bij een hachelijk moment voor het doel van vv Kloetinge. De beginfase was als zeer leuk te typeren. vv Kloetinge drong behoorlijk aan, en de Boys kwamen maar met moeite tot een goede aanval. Bij veel pogingen was het vaak nét niet. In de 23e minuut een tegenvaller voor de thuisclub, toen Mitchell de Nooijer geblesseerd moest uitvallen. Zijn vervanger was Mike Segers. vv Kloetinge bleef zoeken naar openingen, maar voorlopig lukte dit niet. In deze fase werd de wedstrijd wat minder. De aanvalspogingen van de vv Terneuzense Boys waren vaak ongevaarlijk. Gezien het spelbeeld had de ploeg uit Kloetinge toch een veldoverwicht. De Boys trokken zich vaak terug op hun eigen helft, en stoorden zoveel mogelijk de aanval van vv Kloetinge. In de 43e minuut een goede redding van onze keeper Nando op een schot van een speler van de bezoekers. Het spel werd ook fysiek wat steviger. Sommige spelers bij vv Kloetinge raakten wel wat snel geïrriteerd bij enkele spelmomenten. Totaal onnodig. In de 45e minuut stond bijna de 0-1 op het scorebord, maar de bal ging nét langs het doel van de thuisclub! Na de thee begonnen de bezoekers weer enorm aanvallend aan de wedstrijd. In de 57e minuut liep Ruben van der Meulen tegen een gele kaart aan. vv Kloetinge bleef fysiek een stuk sterker dan onze ploeg. De Boys beperkten zich veelal tot verdedigen, en voorlopig met succes. In de 60e minuut kreeg Valentijn van Keulen van vv Kloetinge een gele kaart, vanwege een schwalbe in het 16-metergebied van de Boys. Veel aanvallen van de bezoekers liepen ook spaak. Doelpunten bleven voorlopig nog uit, aan beide kanten. In de 65e minuut verliet bij de Boys Remon de Vlieger het veld, en werd vervangen door Ibrahim Eryürük. In de 67e minuut kregen de Boys één van de weinige kansen om te scoren, toen Jochem van der Meulen kon aanleggen voor een schot, maar in zijn enthousiasme schoot hij de bal ver over. Rond de 72e minuut leefde de ploeg uit Terneuzen toch weer wat op. Daarna verlieten bij de Boys Jochem van der Meulen en Cor Pieter Pander het veld en werden vervangen door Miroslav Peric en Jesper Cornelissen. De wedstrijd viel daarna toch een beetje stil. De Boys probeerden het nog met enkele tegenstoten, maar die leverden niets op. In de 87e minuut nog een flinke overtreding op Jesper Cornelissen van de Boys. Na enkele minuten klonk het eindsignaal en ik durf gerust te zeggen dat dit gelijkspel bij de Boys bijna aanvoelde als een overwinning, en bij vv Kloetinge als een verliespartij. Voor de Boys een héél belangrijk punt, en voor vv Kloetinge 2 niet ingecalculeerde verliespunten. De Boys verdienen een compliment voor hun niet aflatende inzet, en voor hun belangrijk behaalde punt in deze toch moeilijke wedstrijd tegen vv Kloetinge. Komend weekend, op zaterdag 12 maart a.s. spelen de Boys een uitwedstrijd tegen SHO uit Oud-Beijerland. Weer een belangrijk duel!                     Harry Brouns

Andere uitslagen op deze zaterdag in deze klasse waren als volgt: Neptunus-Schiebroek-Nieuw Lekkerland: 3-4, RVVH-Heerjansdam: 2-2, Heinenoord-Brielle: 3-1, en Oranje Wit-Nieuwenhoorn: afgelast, Papendrecht-SHO: afgelast, en XerxesDZB-BVCB: ook afgelast.