WEDSTRIJDVERSLAG VAN BEKERDUEL VV TERNEUZENSE BOYS – FC AXEL ZATERDAG, 17 SEPTEMBER 2022

Terneuzense Boys 1

2 - 0

FC Axel 1

48'
Assist: Bart Gort
56'
Jurrien Dam
59'
Teun Wieland
Aiko de Caluwe
78'
Roy van Ham
Jarne Oosterhof
78'
Jordi Maas
Lot Buijze
88'
Wouter Verbraecke
Timo Steel
90'

Opstelling

BOYS SLUITEN OOK 3DE BEKERWEDSTRIJD OP RIJ, WINNEND AF!!!!

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 17 september 2022 speelden de teams van vv Terneuzense Boys en FC Axel, op het kunstgrasveld van FC Axel, hun 3de en tevens laatste bekerwedstrijd in hun poule. vv Terneuzense Boys had de voorgaande 2 bekerwedstrijden omgezet in winst, en FC Axel had daarentegen hun 2 wedstrijden verloren. Bij een gelijkspel of winst van vv Terneuzense Boys, zou het team uit Terneuzen als 1e eindigen in hun poule. De wedstrijd begon om 15.00 uur, werd in Axel op het kunstgrasveld gespeeld, wegens de slechte gesteldheid van het veld van de vv Terneuzense Boys, en de scheidsrechter was dhr. L. Uitterhoeve. De eerste minuten van deze wedstrijd werd de ploeg van vv Terneuzense Boys meteen flink afgejaagd door FC Axel. Af en toe werd er aan beide zijden behoorlijk ingekleund. De spelers van vv Terneuzense Boys probeerden het vaker met dieptepasses van achteruit. Het duo Glenn Michielsen en Thiemo Moes stonden goed achterin. In de 14de minuut noteerde ik een buitenspeldoelpunt van FC Axel. Maar in de eerste 20 minuten waren er weinig kansen te zien van beide teams. In de 25e minuut leek het team uit Terneuzen op 1-0 te komen, toen Miroslav Peric de bal in het net van de tegenstander liet belanden, maar hij had echter de bal met de hand meegenomen. Dit leverde hem ook nog eens een gele kaart op. De wedstrijd wilde maar niet echt losbranden. In de 31e minuut een schot van Miroslav Peric, maar dat ging recht op de keeper van FC Axel af. Veel combinaties mislukten, zowel bij de Boys als bij het team uit Axel. Opvallend was ook het aantal keren dat iemand buitenspel stond aan beide kanten. Iets hierna een ongelukkige botsing tussen Wouter Faasse van de Boys en de keeper van FC Axel, Quinten Mel. Gelukkig konden beide spelers de wedstrijd voortzetten. Het spel werd er maar niet beter op. In de 43e minuut wéér een buitenspeldoelpunt van FC Axel. 1 Minuut later een kansje voor Bart van Frayenhove, maar hij kon de bal net niet genoeg meenemen. De eerste helft zat erop. Een eerste helft, met een afwisseling van zon en regenbuien. Na de pauze was het in de 50e minuut raak voor vv Terneuzense Boys. Op aangeven van Bart Gort, soleerde Mike Segers zéér behendig door de verdediging van FC Axel en scoorde buitengewoon mooi de 1-0 voorsprong! Kort hierna een vrije trap voor FC Axel, maar onze keeper Nando Pijnenburg bracht kundig redding. Het spel van vv Terneuzense Boys oogde duidelijk beter dan in de eerste 45 minuten. Het team uit Axel viel toch iets terug. Er volgde werkelijk een golf aan aanvallen van de Boys. De mannen uit Terneuzen namen toch duidelijk de overhand. In de 56e minuut een gele kaart voor Jurien Dam van FC Axel. En 2 minuten later ook een gele kaart voor Jesper Cornelissen, wegens het vasthouden van een tegenstander. In de 59e minuut kwam Inid Preganlija in het veld voor Bart van Fraeyenhove. Ook bij FC Axel een wissel. Teun Wieland verliet het veld, en werd vervangen door Timo Steel. Toen een vervelend moment voor onze aanvoerder Bart Gort. Hij kreeg een bal keihard tegen zijn hoofd, en ging neer. Hij kon na behandeling weer doorspelen. Iets later ook een blessurebehandeling voor onze aanvaller Miroslav Peric. Bij onze ploeg liep het samenspel op rolletjes. In de 82e minuut kwam Joel van Selst in de ploeg bij de Boys, en Jesper Cornelissen verliet het veld. Bij FC Axel ook een dubbele wissel. In de 86e minuut een schot van Mike Segers, maar de keeper van FC Axel reageerde allert. Bij FC Axel kwam nr. 6 nog in het veld. Ook een wissel aan de kant van de Boys. Sem d’Haene er in, en Mike Segers er uit. Uit een corner van FC Axel, dacht die ploeg te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd, wegens een overtreding op keeper Nando Pijnenburg. Daarna volgde het prachtige slot van deze wedstrijd. Inid Preganlija kwam goed door op rechts, en hij zag Miroslav Peric al aardig inlopen. Inid gaf een geweldige voorzet, die door Miroslav uitstekend werd afgerond: 2-0, en meteen de beslissing in dit duel! Hierna speelde de ploeg uit Terneuzen de wedstrijd rustig uit. De derde zege op rij in dit bekertoernooi was een feit!!! SVOD’22 had thuis ook z’n derde wedstrijd gespeeld, en gewonnen van De Meeuwen met 1-0. De eindstand in deze poule was nu als volgt: 1. vv Terneuzense Boys 3-9, 2. SVOD’22 3-6, 3. De Meeuwen 3-3, en 4. FC Axel 3-0. Hiermee zijn de ploegen van vv Terneuzense Boys en SVOD’22 door naar de volgende ronde in deze bekercompetitie. Aanstaande zaterdag, 24 september, begint voor de Boys de reguliere competitie, met een uitduel tegen vv Heerjansdam. Ik wens de gehele ploeg en de technische staf alvast enorm veel succes met deze wedstrijd!                                                                                      Harry Brouns