Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV TERNEUZENSE BOYS – BVCB ZATERDAG, 10 DECEMBER 2022

Terneuzense Boys 1

2 - 2

BVCB 1

17'
Ricoberto Luijando (kopbal)
48'
Michael de Rooy (kopbal)
70'
Ricoberto Luijando
Coen Barg
75'
Rob Vrijenhoek
82'
Joshua Vermeer
Giavanni Lunger
86'
90'
Ibrahim Eryuruk (vrije trap)
94'

Klik hier voor de pupil van de week

Op zaterdag 10 december 2022, speelde onze 1e selectie een thuiswedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek. Het was voor beide ploegen de 11de wedstrijd in dit lopende seizoen 2022-2023. Afgelopen weekend, op zaterdag 3 december, had vv Terneuzense Boys nog een uitduel gespeeld in Oostkapelle, tegen SVOD’22, en dat werd een voor de Boys teleurstellend gelijkspel, 2-2, want de gelijkmaker voor SVOD’22 viel ongeveer 2 minuten voor het einde van de wedstrijd! BVCB speelde op die zaterdag thuis tegen CVV Zwervers, en daar werd er vrolijk op los gescoord! Eindstand: 4-4. Vandaag een winstpartij zou zeer gunstig zijn voor onze mannen om aansluiting te houden met de partijen boven onze ploeg. Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag 10 december, stond BVCB op de 4de plek in de rangschikking, met 17 punten uit 10 duels en de Boys op de 10de plaats 13 punten uit eveneens 10 wedstrijden. De verschillen in deze 1e klasse, vanaf de 4de plaats tot en met de 10de plaats, zijn bijzonder klein. De wedstrijd tegen BVCB was voor de vv Terneuzense Boys de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop. De eerste wedstrijd ná de winterstop zal op zaterdag 21 januari 2023 zijn, thuis tegen RVVH. De wedstrijd op zaterdag 10 december 2022 begon om 15.00 uur en de pupil van de week was Sem Lhachmi, JO9/1. De scheidsrechter op deze middag was dhr. O. van Hees. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud, of de 0-1 stond al bijna op het scorebord, toen een inzet van een speler van de bezoekers op de lat van het doel van de vv Terneuzense Boys belandde! En 2 minuten hierna weer een benauwde situatie voor de thuisploeg, toen na een fout in de verdediging van onze Boys, een speler van BVCB vrij voor onze keeper Nando Pijnenburg verscheen, maar zijn schot kon worden gepareerd door onze goalie. Geen best begin van onze mannen. Het spel bij de Boys verliep erg stroef en de wedstrijd kende toch wel een pittig karakter van beide kanten. In de verdediging van de Boys viel toch af en toe wat nonchalance te noteren. In de 17e minuut viel de 0-1 voor BVCB, toen Ricoberto Luijando geheel vrijstaand de bal in kon koppen. Niemand van onze verdediging greep in. Vaak werd ook de bal van de kant van de Boys blind naar voren geschoten. In de 21e minuut claimde BVCB een penalty, wegens een in hun ogen vermeend handsgeval van een speler van de Boys, maar de scheidsrechter zag hier niets in. Onze mannen probeerden het wel, maar weinig lukte. In de onderlinge duels viel mij op dat onze spelers zich vaker makkelijk lieten wegzetten door de spelers van BVCB. In de 31e minuut kreeg een speler van de bezoekers een 100% kans, maar hij miste!! De club uit Bergschenhoek bleef gevaarlijk met hun uitvallen. In de 35e minuut mocht Miroslav Peric van de Boys aanleggen voor een vrije trap. Zijn inzet kon door de keeper van BVCB, Massimo van Ewijk, met een uiterste inspanning worden overgetikt. Wat me ook opviel, was dat de spelers van beide teams vaker bij de scheidsrechter zeurden om gele kaarten. De combinaties bij de Boys verliepen nog steeds niet lekker. Na 45 minuten klonk het rustsignaal, en we hadden in deze 1e helft een matige wedstrijd gezien. Na de thee was het in de 47e minuut al meteen weer raak voor de ploeg van BVCB, toen uit een goede voorzet Michael de Rooy de bal kon inkoppen: 0-2. Meteen een zware tegenvaller zo vlak na de rust voor de Boys. 6 Minuten hierna kreeg Sem Dhaene een kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van BVCB. Bij onze ploeg wederom veel moeite om een goede aanval op te zetten. In de 60e minuut kwam bij de Boys Thomas Cornelissen in het veld, en Cor-Pieter Pander verliet het veld. Ook Inid Preganlija kwam bij de Boys in het veld voor Sem Dhaene. Net hierna kon de keeper van BVCB redding brengen op een inzet van Miroslav Peric, en 2 minuten later belandde een inzet van dezelfde Miroslav op de lat van het doel van BVCB!! De Boys begonnen zich toch duidelijk wat meer te verweren. Alles begon iets beter te lopen. In de 70e minuut een wissel bij BVCB: Ricoberto Luijando er uit, en Coen Barg er in. De wedstrijd werd zo langzamerhand matiger en matiger. Rob Vrijenhoek van BVCB kreeg terecht een gele kaart, toen hij Miroslav Peric onderuit schopte. In de 80e minuut leek de wedstrijd helemaal op slot te vallen toen een speler van BVCB alleen op onze keeper Nando Pijnenburg kon afstormen, maar wonder boven wonder ging de bal naast!! In de 82e minuut een wissel bij de bezoekers: Joshua Vermeer verliet het veld, en werd vervangen door Giavanni Lunger. Ook de Boys wisselden 2 minuten later: Wouter Faasse en Rick Gort verlieten het strijdtoneel en werden vervangen door Leander Duerink en Mike Segers. In de 84e minuut een moment van opwinding: De Boys mochten een vrije trap nemen. Miroslav Peric bedacht zich geen moment, en schoot de bal achter de verbouwereerde keeper van BVCB. Maar jammer genoeg keurde de scheidsrechter dit doelpunt niet goed. De vrije trap moest over. Weer legde Miroslav aan, en de keeper kon de bal keren en wegstompen. Maar de bal belandde voor de voeten van onze verdediger Ewoud van Troost, die niet aarzelde, en de bal keihard in het doel van BVCB schoot! 1-2. Zou het dan toch nog mogelijk zijn voor ons team?? Een speler van BVCB kreeg een gele kaart wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter. De irritatie begon langzaam toe te nemen. De scheidsrechter liet na 90 minuten enkele minuten naspelen, en iedereen had zich toch min of meer neergelegd bij een nederlaag. Toen kwam de 94e minuut en de Boys mochten een vrije trap nemen op links, iets buiten het 16 metergebied van BVCB. Ibrahim Eryuruk nam plaats achter de bal, nam een aanloop, en schoot toen de bal schitterend in de kruising van het doel van onze bezoekers. Iedereen aan de kant van de Boys werd gek van vreugde!! 2-2. Wie had dat nog verwacht?? De spelers van BVCB baalden als een stekker en wilden dat de scheidsrechter zou affluiten. Maar het ging nog even door. Langs de zijlijn werd er een flinke overtreding begaan op onze spits Miroslav Peric, en toen barstte de hel los. Overal werd er geduwd en getrokken, en enkele mensen raakten helemaal over de kook!!!! Gelukkig konden enkele mensen met een gezond verstand de boel kalmeren, en de scheidsrechter wist het ook niet meer wat er allemaal was gebeurd. Hij liet nog enkele seconden spelen en floot toen, heel wijselijk, voor het einde van het duel. Iedereen verliet gelukkig rustig het veld, de ene ploeg wat vrolijker, de andere met veel chagerijn!!!! De Boys hadden in een matige wedstrijd geflikt, wat het grote Oranje gisteren tegen Argentinië ook had bewerkstelligd. Eén punt is tenslotte meer dan niets! Voor de competitie zal de volgende wedstrijd plaatsvinden op zaterdag 21 januari 2023. Nu gaan alle ploegen de winterstop in. Het venijn in deze wedstrijd vandaag zat duidelijk in de extra tijd. Soms moet je ook wel eens wat geluk hebben. Langs deze weg wens ik alvast de gehele ploeg en de technische staf en alle supporters prettige Feestdagen, en een gelukkig 2023!!!
                                                        Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt: De Zwerver-RVVH: 2-4, SHO-Heerjansdam: 0-2, DCV-Brielle: 0-3, Rijsoord-Nieuw Lekkerland: 3-3, XerxesDZB-SVOD’22: 4-0, en Zwervers CVV-Spartaan 1920: 0-0.