WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV TERN. BOYS – VV HEERJANSDAM ZATERDAG, 4 FEBRUARI 2023

Terneuzense Boys 1

0 - 4

Heerjansdam 1

0'
Jarno Visser
Robin Hendriks
0'
Antonio Ilic
Soufiani Erriani
6'
Ronald Ouwens (schot)
62'
Luke Homan (penalty)
64'
Railey Martijn Railey Martijn
70'
Justin van den Berg (schot)
75'
Luke Homan
79'
Martijn Valster (schot)
81'
Martijn Valster
Ramon van der Wal
81'

Klik hier voor dde pupil van de week

Op zaterdag 4 februari 2023 speelde onze 1e selectie hun 13de wedstrijd van dit lopende seizoen 2022-2023. Het was een thuisduel tegen vv Heerjansdam. Eerder in dit seizoen hadden we al de uitwedstrijd tegen deze club gespeeld en met 3-1 verloren. We waren dus duidelijk uit op revanche. Voorafgaand aan deze wedstrijd, stond vv Heerjansdam op de tweede plek in onze 1e klasse, met 23 punten uit 12 duels. vv Terneuzense Boys stond op de gedeelde 8e, 9de, en 10de plek, met 17 punten uit 12 wedstrijden. Ieder te behalen punt zou kostbaar zijn voor ons team. De wedstrijd begon om 15.00 uur en de scheidsrechter was dhr. T. J. Groenendijk. Pupil van de week was Kay Victor, JO9/1. Het was gelukkig droog weer en het was niet te koud. In de 4de minuut meteen een kans voor Mathijn Valster van vv Heerjansdam, via een hard schot, dat maar net naast ging. Maar 3 minuten later stond toch al de 0-1 op het scorebord. Ronald Ouwens van de bezoekers loste een schot richting het doel van de Boys, maar tot overmaat van ramp werd dat schot nog geraakt door Ewoud van Troost, en zo stond onze keeper jammer genoeg op het verkeerde been, en het doelpunt was een feit. Ontzettend ongelukkig zo vroeg in de wedstrijd! De aanvalsopzetten van de Boys lukten nog niet echt. In de 12de minuut een blessurebehandeling voor Mathijn Valster van vv Heerjansdam. Deze ploeg bleef enorm aandringen en onze mannen speelden enigszins zenuwachtig. In de 20e minuut noteerde ik een afstandsschot van Railey Martijn van de bezoekers, dat overging, maar nog was aangeraakt door een speler van de Boys, dus een hoekschop, die echter niets opleverde. Nauwelijks één minuut later weer een kansje voor Mathijn Valster, maar dat leverde gelukkig ook geen doelpunt op. Tot dit moment had ik nog geen enkele kans voor het team van vv Terneuzense Boys kunnen noteren. Iets hierna kreeg Ronald Ouwens van vv Heerjansdam een grote kans om de 0-2 te scoren, toen hij de bal aannam, en zag dat onze keeper iets te ver voor zijn doel stond. Hij schoot, maar de bal ging voor het team van de Boys gelukkig nét naast. Het team uit Heerjansdam gaf de mannen van de Boys ook weinig tot geen kansen om een aanval op te zetten, want ze zaten er overal bovenop. Soms op het randje, wat resulteerde in toch wel veel kleine of grotere, vervelende overtredingen. Bij één van die acties reageerde Justin van Rossem naar de scheidsrechter, en dat leverde hem meteen een gele kaart op. De bezoekers bleven gevaarlijk bij hun uitvallen. vv Heerjansdam nam wat gas terug en spaarde zo wat krachten voor het vervolg van de partij. Maar ze bezorgden de verdediging van de Boys toch de nodige kopzorgen. Opvallend was de vrijheid die de ploeg uit Heerjansdam kreeg op het middenveld. In de 44e minuut een uitstekende redding van onze keeper Nando Pijnenburg op een harde inzet van een speler van de bezoekers. Pas in de 47e minuut zag ik een gevaarlijk schot van Miroslav Peric vanaf links, waarop de keeper van vv Heerjansdam, Yoel van Dalen, net redding kon brengen. De 1e helft kort samengevat: veel aanvallen van de bezoekers, een pittige wedstrijd, veel duels, waarbij de spelers van de Boys toch vaker het onderspit dolven. De spelers van vv Heerjansdam zater er overal meteen bovenop. Aan het begin van de 2de helft was Sem Dhaene in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door onze nieuwe aanwinst, Semih Ede. Deze spelers is pas onlangs vastgelegd door de Boys. Hij is opgeleid bij KVV Zelzate, en kwam dit seizoen uit voor tweede provincialer FC Assenede. Hij is een aanvallende middenvelder. Onze mannen begonnen een stuk aanvallender dan aan het begin van de 1e helft. Maar wederom gaf vv Heerjansdam weinig weg. Al onze spelers werden stuk voor stuk heel kort gedekt. In de 56e minuut dacht ik dat de 1-1 zou kunnen vallen, toen Rick Gort in het 16 metergebied van de bezoekers de bal aan de voet kreeg en wilde schieten, maar hij aarzelde en wist zich niet vrij te draaien en zijn schot werd daarna geblokt. In de 58e minuut een ongelukkig moment voor onze keeper Nando Pijnenburg. Hij haalde Mathijn Valster van vv Heerjansdam neer, de scheidsrechter liet nog even verder spelen in verband met mogelijk voordeel, maar toen dat op niets uitliep, floot hij voor een penalty. Luke Homan nam plaats achter de bal, en liet onze goalie compleet kansloos: 0-2! Dit kwam even heel hard aan bij ons team. In de 64e minuut kreeg Railey Martijn van de bezoekers een gele kaart, wegens een harde overtreding op Justin van Rossem, die daarna behandeld moest worden. Die Railey Martijn kwam naar mijn mening nog goed weg met geel, had ook rood kunnen zijn. Dit was weer een voorbeeld van pittig voetbal op het randje!! In de 70e minuut viel de genadeklap voor de Boys, toen na een fout in de verdediging van de Boys, Justin van den Berg, voor de 0-3 kon zorgen. Onze verdedigers werden er compleet uitgelopen. Een dubbele wissel bij de Boys: Joel van Selst en Miroslav Peric er uit, en Stan Roose en Thiemo Moes er in. Ook Luke Homan van vv Heerjansdam kreeg een gele kaart in de 75e minuut wegens een overtreding. Het spel bleef soms op het scherpst van de snede. In de 80e minuut deelde vv Heerjansdam, in de persoon van Mathijn Valster, de genadeklap uit aan de Boys. Hij scoorde de 0-4, nadat de verdediging van onze mannen helemaal uit elkaar was gespeeld. Eén minuut hierna ook bij de bezoekers een dubbele wissel: Luke Homan en Mathijn Valster er uit, en Ramon van der Wal en Justin van den Berg er in. Justin van Rossem verliet bij de Boys het veld en werd vervangen door Mike Segers. Bij de thuisclub lukte vandaag ook werkelijk weinig tot niets. Een heel verschil met afgelopen zaterdag in Rotterdam. Mike Segers probeerde het nog eens met een schot in de 83e minuut, maar dat ging ver over. Ons team snakte duidelijk naar het einde van dit duel, terwijl vv Heerjansdam onvermoeibaar bleef jagen op nog een 3-die op het hoofd van Ewoud van Troost belandde, maar zijn kopbal ging over. De wedstrijd kabbelde naar het einde, en na 91 minuten floot scheidsrechter Groenendijk voor het einde. Vandaag een geheel ander team van de Boys gezien, dan afgelopen zaterdag 28 januari, uit tegen Spartaan 1920. Het lijkt er soms op, dat we op kunstgras nog beter uit de voeten kunnen, dan op natuurgras! De directe concurrenten van de Boys op de ranglijst, SHO en Zwervers CVV, die net als de Boys voor aanvang van de wedstrijden van vandaag op 17 punten stonden, speelden uitgerekend vandaag tegen elkaar. Uitslag: Zwervers CVV-SHO: 2-2, met aan beide zijden een rode kaart! Zo liepen ze maar 1 punt uit op onze ploeg! Komend weekend, op zaterdag 11 februari 2023, spelen onze Boys de zéér belangrijke uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland! We zullen zien hoe het ons team dan zal vergaan!!!                                                                                   Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt: Nieuw Lekkerland-SVOD’22: 6-0!, DCV-BVCB: 0-3, Rijsoord-Spartaan ’20: 3-1!!, XerxesDZB-RVVH: 1-2, Zwervers CVV-SHO: 2-2, en Brielle-De Zwerver: 3-1. Toch enkele verrassende uitslagen!