Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

WEDSTRIJDVERSLAG VAN DE STREEK DERBY VV TERN. BOYS – SVOD’22 ZATERDAG, 29 APRIL 2023

Terneuzense Boys 1

2 - 1

SVOD'22 1

35'
Sven Wisse
57'
Bas van sder Wel (penalty)
Rick Gort (kopbal)
59'
64'
Collin van den Berg
77'
Luuk van Wuyckhuyse
Pepijn Struijk
90'

Klik hier voor de pupil van de week

Op zaterdag 29 april 2023 speelde ons 1e team de belangrijke streekderby, thuis, tegen SVOD’22 uit Oostkapelle. Eerder in dit lopende seizoen hadden beide teams elkaar al getroffen in Oostkapelle. Het werd toen een 2-2 gelijkspel. SVOD’22 was er vandaag alles aan gelegen om te winnen, omdat ze voor aanvang van dit duel op een nacompetitieplek stonden. Maar daar wilden de Boys toch niet zomaar aan meewerken. Zij wilden toch ook graag de 3 punten in eigen huis houden, en daarmee hun plaats op de ranglijst versterken.

Het weer werkte uitstekend mee en de wedstrijd kon om 15.00 uur beginnen onder een stralend zonnetje. De wedstrijd stond onder de leiding van Lizzy van der Helm. Deze dame bracht de nodige ervaring mee, en had 2 jaar geleden ook al de leiding tijdens een uitwedstrijd van de Boys in Nieuw-Lekkerland. Ze fluit ook in de dames Eredivisie en heeft ook al Champions League wedstrijden voor dames geleid.
Pupil van de week was Mace Hamelink, JO9-3.

De wedstrijd kende een vrij rustig begin, en in de 4de minuut probeerde Miroslav Peric het uit een vrije trap, maar de keeper van de bezoekers, Bart van Wuyckhuyse kon redding brengen. In de 10de minuut probeerde ook Justin van Rossem het met een schot, maar de keeper stond weer in de weg. Onze mannen hadden toch wel moeite met het opzetten van goede aanvallen.
Na het eerste kwartier hadden we nog geen echte kansen gezien. Maar in de 16de minuut was het Sjoerd Verhulst van SVOD’22, die bijna de 0-1 op het scorebord had gebracht. Bij de Boys dachten ze allemaal aan buitenspel, maar de grensrechter dacht daar duidelijk anders over. Het spel bleef op en neer gaan en hier en daar ging het toch meermaals mis. Wat mij wel opviel, was dat de mannen uit Oostkapelle er fysiek toch iets harder ingingen dan onze spelers. Bij ons team was het vaak nét niet bij de verschillende aanvalspogingen.

De wedstrijd op zich was niet voor de zwakkelingen, want soms ging het er pittig aan toe. Toch greep scheidsrechter van der Helm niet altijd in, en ze liet het spel het spel zijn. SVOD’22 had toch meer balbezit ten opzichte van het team van de Boys. Toch bleven de ploegen maar rondspelen, zonder dat er echt gevaar ontstond. In de 36e minuut noteerde ik een gele kaart voor een speler van SVOD’22.
Vlak hierna weer een schot van de nr. 11 van de bezoekers, Sjoerd Verhulst, dat maar net over ging. Hier kwamen we goed weg. De voorste linie van de vv Terneuzense Boys werd maar weinig in stelling gebracht. In extra tijd van de 1e helft, in de 47e minuut, liep Miroslav Peric tegen een gele kaart op, wegens een overtreding.
De rust werd bereikt met een 0-0 stand op het bord.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of ik noteerde een mooie inzet van Ibrahim Eryuruk, die nog net door de keeper van de bezoekers kon worden weggetikt. Direct hierna 2 corners voor de Boys, waar jammer genoeg niets uit voortkwam.
Aan de andere kant, bij het doel van de Boys, verrichtte onze keeper Dominique Pijpelink, een zeer goede redding op een inzet van dichtbij. Het team van de vv Terneuzense Boys liet de tegenstander te gemakkelijk opbouwen, en er lukte qua opbouw nog maar steeds weinig.

Toen sloeg het noodlot toe voor ons team. Bij een inzet van een speler van SVOD’22, belandde de bal tegen de arm van Ewoud van Troost, en scheidsrechter van der Helm twijfelde geen moment, en wees resoluut naar de penaltystip! Bas van der Wel nam namens SVOD’22 plaats achter de bal, en schoot de bal keihard binnen: 0-1! Onze keeper zat er trouwens bijna bij, maar nét niet. Dit kwam even hard binnen bij het team uit Terneuzen.

Maar nauwelijks 2 minuten later, in de 59e minuut, nam Ibrahim Eryuruk namens de Boys een vrije trap, en die werd prachtig ingekopt door Rick Gort!! 1-1. In de 65e minuut viel er een rode kaart voor een speler van SVOD’22. Collin van den Berg kwam met 2 gestrekte benen in op onze speler Rick Gort, en blesseerde hem hierbij. De scheidsrechter twijfelde geen moment en toonde de rode kaart, en zodoende kon Collin vroegtijdig douchen. Het mag een wonder heten, dat Rick Gort bij deze actie niet zwaarder geblesseerd raakte. Hij kon gelukkig verder spelen.

In de 76e minuut zag ik weer een goede redding van onze keeper Dominique Pijpelink, bij een scherp genomen corner van de ploeg uit Oostkapelle. Bij SVOD’22 werd in de 77e minuut gewisseld: Luuk van Wuyckhuyse er uit, en Pepijn Struijk er in. Toch was er aanvankelijk weinig te merken, dat de ploeg uit Oostkapelle met 10 man speelden. Ze bleven enorm aandringen om een doelpunt te scoren, want aan een gelijkspel hadden ze eigenlijk niets. Na een goede actie van Justin van Rossem, kreeg Rick Gort een goede kans, maar zijn inzet ging jammer genoeg over.
In de 84e minuut verliet Jesper Cornelissen bij de Boys het veld, en hij werd vervangen door zijn broer Thomas. Onze ploeg kreeg langzamerhand toch meer ruimte van de bezoekers, en bij de bezoekers merkte je dat ze er niet veel hoop meer in hadden. Het leek alsof ze tevreden waren met 1 punt.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, en in de 89e! minuut gebeurde het dan voor het team uit Terneuzen: Cor-Pieter Pander zette zich goed door op links en hij kon een prachtige voorzet afleveren, en wie stond daar op de juiste plek om deze buitenkans te verzilveren?? Jawel, Miroslav Peric! Hij tikte de bal foutloos in het doel van SVOD’22!! 2-1. De vreugde was enorm bij de thuisclub en dat werd uitbundig gevierd op het veld en op de bank. Hier had niemand meer op gerekend, maar het gebeurde toch. Hoe lang zou de wedstrijd nog duren??

Bij het team van de Boys werd gewisseld: Justin van Rossem en Cor-Pieter Pander verlieten moe gestreden het veld, en werden vervangen door Stan Roose en Sander Overbeeke. En in de 94e minuut nog een wissel: Rick Gort er uit, en Semih Ede nog er in. 2 Minuten later was de zéér belangrijke winst een feit voor de vv Terneuzense Boys, toen scheidsrechter van der Helm floot voor het eindsignaal.
Enorme vreugdetaferelen bij alle spelers van de Boys en SVOD’22 verliet zeer teleurgesteld het veld. Maar zo is het spel: soms win je en soms verlies je!

De Boys konden weer 3 zéér belangrijke punten toevoegen aan hun totaal, en met nog maar 3 wedstrijden te gaan, hebben de Boys nu 8 punten voorsprong op de nr. 10, Nieuw-Lekkerland, dat vandaag met 4-1 verloor bij XerxesDZB.
We hebben het nu in eigen hand, en we zullen er alles aan doen om in deze klasse te kunnen blijven. Mannen, mijn complimenten! Het was spannend tot in de laatste minuten en af en toe was het even de handen dichtknijpen bij de tegenaanvallen, maar wie interesseert dat nu nog?
De 3 punten zijn binnen en dat is het allerbelangrijkste! Ik wens alvast de ploeg veel succes met hun volgende wedstrijd, op zaterdag 13 mei, uit tegen BVCB uit Bergschenhoek!
Harry Brouns

De uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt:
De Zwerver-Spartaan’20: 0-2, SHO-RVVH: 0-1, Heerjansdam-Brielle: 2-1, Rijsoord-DCV: 0-2, XerxesDZB-Nieuw Lekkerland: 4-1, en CVV Zwervers-BVCB: 1-2. Door deze uitslagen zijn De Zwerver en Rijsoord al gedegradeerd.