OP HET SPEL, VOOR RVVH NOG WÉL,

ZÉÉR MATIG DUEL VAN DE BOYS

4-0 NEDERLAAG!

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Brouns

Op zaterdag 27 mei 2023, speelde onze 1e selectie een uitwedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk. Het was voor beide teams de laatste wedstrijd in dit lopende seizoen 2022-2023. De letters RVVH staan voor Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules.
Onze mannen hadden vorig weekend, op zaterdag 20 mei jongstleden, met 1-1 gelijkgespeeld, thuis tegen Spartaan 1920. Hierdoor was het voor het team van de Boys zeker dat ze nog een jaar verder konden in deze 1e klasse van het zaterdagvoetbal.

RVVH speelde op die zaterdag 20 mei uit tegen CVV Zwervers, en wonnen ruim met 1-4. In de stand stond RVVH op de tweede plaats, met maar 1 punt achterstand op de huidige koploper Heerjansdam. Dus de wedstrijd tegen de Boys was erg belangrijk voor de mannen uit Ridderkerk. Zij moesten dus winnen om nog een kans te behouden op de titel, maar dan moest Heerjansdam wel punten verspelen.
vv Terneuzense Boys kon deze wedstrijd ontspannen ingaan, met niets meer op het spel, maar dat betekende niet dat we ons zomaar zouden overgeven.
De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. B. Benlamkaddem.

De wedstrijd kende een zeer onstuimig begin van de ploeg uit Ridderkerk. In de 4de minuut een reuzekans voor een speler van RVVH, maar hij miste jammerlijk voor een open doel. In de 7de minuut een schot van Leon Steketee van de thuisclub, dat echter naast ging. Het spel ging geleidelijk wat meer verdeeld op.
In de 14de minuut was Rick Gort van de Boys bijna door. Wat mij opviel, was dat het team uit Terneuzen de tegenstander opmerkelijk de ruimte gaf om aan te vallen. vv Terneuzense Boys speculeerde hiermee op de mogelijkheid van een snelle uitval.
Toch had RVVH meer balbezit.

Miroslav Peric probeerde het in de 22e minuut met een schot, maar dat was te zwak om resultaat op te leveren. In de 26e minuut viel de 1-0 voor RVVH, toen Gino Stolk met een schot onze keeper Dominique Pijpelink verraste. 7 Minuten later leek de 2-0 te vallen, toen Everton Pires Tavares alleen op onze keeper af kon stormen, maar hij schoot tot verbijstering van het aanwezige publiek de bal naast het doel van de Boys.
Direct hierna een schot van een speler van de thuisploeg, dat door onze keeper Dominique Pijpelink werd gered. Rond de 40e minuut was het duel een tamme vertoning geworden. Er gebeurde weinig tot niets.

Maar vlak voor het rustsignaal zag ik een prachtig afstandsschot van Romano Niamut van RVVH, dat maar nét over ging. Bij ons team verliep toch veel slordig in de opbouw en er lukte weinig tot niets. En in de absolute slotminuut kreeg RVVH ook nog een penalty toegekend, die vlekkeloos door Everton Pires Tavares werd benut: 2-0. De mannen konden aan de thee.

Aan het begin van de tweede helft probeerden de Boys aanvallen op te zetten, maar steeds zat er een been van een speler van RVVH tussen. In de 54e minuut kreeg het team van RVVH voor de tweede keer een penalty toegekend. Volgens mij had Ruben van der Meulen van de Boys een overtreding begaan. Guytano dos Santos nam plaats achter de bal en luttele seconden later stond de 3-0 op het bord.

De passing bij ons team wilde maar niet vlotten en veel mislukte. Iets later kreeg Jessie Proost van RVVH een gele kaart, voor een toch zware overtreding op Miroslav Peric. De speler van de thuisclub kwam met geel toch heel goed weg. Miroslav Peric had commentaar tegen de leiding en dat leverde hem ook een gele kaart op.
In de 62e minuut viel er weer een doelpunt voor RVVH en deze keer was het weer Guytano dos Santos die de trekker overhaalde: 4-0. Het zou toch niet nog erger worden.

De mannen uit Ridderkerk waren niet voor niets zo fanatiek bezig, want tijdens dit duel werd er ook bekend, dat naaste concurrent voor de titel, Heerjansdam, op een 1-2 achterstand stond. Bij winst van RVVH, en bij verlies of gelijkspel van Heerjansdam, zou RVVH alsnog kampioen kunnen worden.
Bij RVVH een dubbele wissel: Everton Pires Tavares en Jessie Proost er uit, en Ibrahim el Koubai en Shamir de Jesus er in. Het bleef éénrichtingsverkeer van de ploeg uit Ridderkerk. In de 76e minuut verlieten 3 spelers van RVVH het veld en werden vervangen door Laurens de Witte, Remco Buist, en Patrick Lopes Martins da Veiga.
De aanvallers bij de Boys waren machteloos tegen het aanvallend geweld van RVVH. En sommige spelers van de Boys die wel regelmatig vrij liepen, kregen de bal niet.

Nee, het was vandaag bepaald niet dé dag van het team uit Terneuzen. Langzamerhand legde het team van de Boys zich neer bij de nederlaag. RVVH bleef aandringen, maar de 5-0 viel niet. De mannen uit Ridderkerk waren vandaag een maat te groot voor ons team.
Maar tegen het einde van de wedstrijd werd bekend dat het Heerjansdam toch nog was gelukt om 2x te scoren binnen 3 minuten en zo met 3-2 voor stond. Dit werkte natuurlijk weer demotiverend voor de ploeg uit Ridderkerk. In de 89e minuut nog een blessurebehandeling voor Bart Gort, maar hij kon de wedstrijd uitspelen.
Er werd niet meer lang nagespeeld en de wedstrijd zat er op.

Heerjansdam had stand gehouden en was kampioen. RVVH was tweede geworden in de rangschikking. Zij mogen het nu proberen in de nacompetitie omdat ze een periodetitel hadden behaald.
Alle spelers van de Boys waren blij dat het seizoen er op zat. In het eindklassement waren ze in het linkerrijtje geëindigd op de mooie 7de plaats, met 38 punten uit 26 duels en een doelgemiddelde van -4.
Nu even rust en dan weer voorbereiden op het nieuwe seizoen 2023-2024, met enkele nieuwe spelers. We zullen zien wat dat allemaal gaat brengen!!!
                                                                              Harry Brouns

De uitslagen in deze klasse waren vandaag op de verschillende velden als volgt, met daarbij toch één enorme uitschieter: SHO-De Zwerver: 5-1, Heerjansdam-CVV Zwervers: 3-2, Spartaan ’20-XerxesDZB: 1-2, BVCB-Rijsoord: 4-1, SVOD’22-DCV: 9-2, en Nieuw Lekkerland-Brielle: 4-2.