WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV TERNEUZENSE BOYS – RIJSOORD ZATERDAG, 12 NOVEMBER 2022

Terneuzense Boys 1

1 - 0

Rijsoord 1

Rick Gort (schot)
4'
45'
Timo Versteeg
Rafael Andrade
60'
Niek Meijer
61'
Mario van Rijn
68'
Niek Meijer
Mike Hoogstad
76'
Dogukan Kulup
Marieus Guido Peelen
76'

Klik hier voor de pupil van de week

Op zaterdag 12 november 2022 speelde onze 1e selectie een thuisduel tegen vv Rijsoord uit Ridderkerk. Het was voor beide teams het 7de duel in dit lopende seizoen 2022-2023. Afgelopen weekend, op zaterdag 5 november, speelde vv Terneuzense Boys nog een uitwedstrijd in Rotterdam tegen XerxesDZB en behaalde daar verdienstelijk een 2-2 gelijkspel. vv Rijsoord speelde op diezelfde zaterdag een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers, en verloor met 0-3. In de huidige rangschikking stond het team van vv Rijsoord op de 13de plek, met slechts 1 punt uit 6 duels. Onze Boys stonden op de 11de plaats, met 6 punten uit 6 wedstrijden. Voor beide teams op deze zaterdag 12 november wederom een zeer belangrijke wedstrijd. Het duel begon om 15.00 uur en de scheidsrechter was dhr. A. S. Greveling. Pupil van de week was Julian van Wolferen, JO9/1. De zon scheen volop en het was perfect voetbalweer! Bij vv Terneuzense Boys begonnen Miroslav Peric, Bart van Fraeyenhove, Sem Dhaene, Mike Segers, en Jeffrey Buren op de bank. Later in de wedstrijd kwamen daar nog Leander Duerink, en Sander Overbeeke bij. In de 2de minuut kon ik al een schot van Rick Gort van de Boys noteren, maar de keeper van Rijsoord, Sander van Groningen kon redding brengen. Maar 2 minuten later kon Rick Gort, na een mooie combinatie in het 16 metergebied van Rijsoord, de 1-0 aantekenen. De assist was van Cor-Pieter Pander. Wat een begin van deze wedstrijd! Maar in de 8e minuut was het al bijna 1-1, toen een speler van Rijsoord goed werd vrijgespeeld, maar hij struikelde half over de bal, en zo was de kans weg. Daar kwamen we even goed weg. In de eerste 10 minuten had de ploeg van Rijsoord toch moeite om tot een goede aanval te komen. De Boys hadden in deze fase een licht overwicht. Mij viel op dat de spelers van de thuisclub vaker de bal verloren in onderlinge duels. Ze konden er best wat feller opzitten. Er vielen weinig tot geen echte kansen bij Rijsoord te noteren. Rond de 25e minuut was het het team van de Boys dat de wedstrijd bepaalde. Maar kort hierna stond de spits van Rijsoord, na een voorzet, helemaal vrij voor onze keeper Nando Pijnenburg, maar tot opluchting van velen, kopte hij de bal naast! Dit was toch wel een waarschuwing. Het team van vv Terneuzense Boys moest er toch voor waken om niet te nalatig te worden, want de bezoekers begonnen toch meer en meer aan te dringen. De passing bij onze Boys was vaker ook niet om naar huis te schrijven. In de 33e minuut noteerde ik een keihard schot van een speler van de bezoekers, maar onze goalie Nando Pijnenburg redde. Je voelde dat er tijdens dit duel een bepaalde spanning hing. Geen van beide teams wilde verliezen, en het liefst winnen. Vaker werd er bij de aanvallen van de Boys de vrije man over het hoofd gezien. Rond de 40e minuut vielen er enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Rijsoord te noteren, maar er kwam jammer genoeg voor de thuisclub geen doelpunt uit voort. Scheidsrechter Greveling floot voor het rustsignaal. Aan het begin van de 2de helft kwam Miroslav Peric bij de Boys in het veld, voor de geblesseerd geraakte Glenn Michielsen. In de 50e minuut een schotkans voor Jari Bendt van Rijsoord, maar zijn schot ging ver over. Onze ploeg had het toch weer moeilijk met de opbouw. In de 54e minuut was het Miroslav Peric, die bijna de 2-0 aantekende, maar de keeper van Rijsoord, Sander van Groningen kon nog net redding brengen. Nauwelijks 2 minuten later een schot van Ibrahim Eryuruk, maar wederom stond de keeper van Rijsoord een doelpunt in de weg. Niek Meijer van Rijsoord kreeg een gele kaart getoond van scheidsrechter Greveling, wegens een overtreding. De trainer van Rijsoord, Marco van Rijn, reageerde daar zeer heftig op, en ging in discussie met de scheidsrechter. Op gegeven moment stonden de mannen bijna met de neus tegen elkaar, en Marco van Rijn bleef maar doorgaan. Scheidsrechter Greveling pikte dit niet meer, en een rode kaart was een feit voor de trainer van de bezoekers. De Boys wilden graag de 2-0 scoren, maar er waren maar weinig aanvallen te bewonderen. De wedstrijd had weinig amusementswaarde in deze fase. In de 65e minuut kreeg Jesper Cornelissen een gele kaart wegens het vasthouden van de bal, toen Rijsoord een vrije trap mocht nemen. Bij Rijsoord verliet Niek Meijer het veld en werd vervangen door Mike Hoogstad. Kort hierna een kopbal van Miroslav Peric, die net naast ging. De spanning in deze wedstrijd bleef. Langzaamaan begonnen de Boys paniekvoetbal te spelen. Iedere bal die door Rijsoord werd ingebracht, werd direct ver naar voren getrapt, maar jammer genoeg niet met een intentie. In de 69e minuut kreeg Justin van Rossem een goede kans om te scoren, maar het lukte hem jammer genoeg niet. In de 72e minuut onderging dezelfde Justin een blessurebehandeling. Hij kon hierna gelukkig weer verder spelen. Rijsoord begon steeds meer aan te dringen. Zouden de Boys de voorsprong en de daarbij horende 3 punten toch nog uit handen geven??? In de 76e minuut een dubbele wissel bij Rijsoord: Dogukan Kulup, en Danny Haasdijk er uit, en Guido Marieus Peelen en Jochem Kouwenhoven er in. 3 Minuten later ook een dubbele wissel bij de Boys: Justin van Rossem en Rick Gort er uit, en Mike Segers en Sander Overbeeke er in. Af en toe was het flipperkastvoetbal op het veld. De bal sprong van de ene naar de andere speler. Er zat nog weinig lijn in. De bezoekers hoopten op die éne goede, snelle uitval. De Boys trokken zich massaal terug, om maar te zorgen dat de gelijkmaker niet zou vallen. In de 87e minuut verliet Ibrahim Eryuruk bij de Boys het veld en werd vervangen door Leander Duerink. Iedereen langs de kant hoopte dat de wedstrijd spoedig zou zijn afgelopen, maar de scheidsrechter liet toch nog zo’n 5 minuten naspelen. Eindelijk klonk het eindsignaal, en na een toch wel matig en rommelig duel, konden de mannen uit Terneuzen gelukkig weer eens 3 zéér belangrijke punten bijschrijven!!! Door deze 1-0 overwinning steeg vv Terneuzense Boys 1 plaats in de rangschikking. Van plaats 11 naar 10, met 9 punten uit 7 duels. De nrs. 8 en 9 op de ranglijst, RVVH en Zwervers CVV hebben eveneens 9 punten uit 7 duels, maar een beter doelsaldo dan onze Boys. Komend weekend, op zaterdag 19 november aanstaande, spelen de Boys een uitduel tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel. Deze ploeg staat momenteel op de 3de plaats, met 14 punten uit 7 wedstrijden. We zullen zien hoe het ons daar zal vergaan. Die wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.                                                                                  Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 1e klasse waren vandaag als volgt: RVVH-Spartaan 1920: 0-2, XerxesDZB-Brielle: 4-1, Zwervers CVV-DCV: 1-1, De Zwerver-Nieuw Lekkerland: 1-0, SHO-SVOD’22: 1-4!, en Heerjansdam-BVCB: 2-2.