Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

WEDSTRIJDVERSLAG VAN HET DUEL VV TERN. BOYS – VV SPIJKENISSE ZATERDAG, 10 FEBRUARI 2024

Terneuzense Boys 1

2 - 1

Spijkenisse 1

8'
Julièn Gret (schot)
18'
49'
59'
Glenn Rijsdijk
59'
Daan Bourgonje
Ray Kroon
59'
Dylan de Melo da Silva Goncalves
Rowdy Rijsdijk
73'
Xander Buitenhek
Tiemo de Man
77'
Dimitri Poortvliet
Dwaite Duurham
77'

Klik hier voor de pupil van de week

Op zaterdag 10 februari 2024 speelde ons 1e team wederom een thuiswedstrijd. Het betrof een inhaalduel tegen vv Spijkenisse. Deze ploeg was voorafgand aan dit duel van vandaag koploper in deze 1e klasse D van het zaterdagvoetbal West 2, met 26 punten uit 12 duels. De ploeg van de Boys had ook al 12 duels afgewerkt, en daarin 8 punten behaald. Deze competitie zat op de helft, en de Boys moeten nog 12 wedstrijden afwerken.
Dus onze mannen zouden vandaag alles geven om toch een zo goed mogelijk resultaat te behalen, en zodoende de ploegen op de 10de en 11de plaats, die recht geven op nacompetitie, niet geheel uit het zicht te zien verdwijnen. vv Spijkenisse had hun laatste wedstrijd op zaterdag 3 februari gespeeld, uit tegen SHO. Dat eindigde in een doelpuntenfestijn: 4-4! Ons team had op die zaterdag 3 februari ook gespeeld, thuis tegen Sparta A.V., de huidige nummer 4, en met 4-3 gewonnen in een pittig duel.

De wedstrijd op zaterdag 10 februari 2024 begon om 15.00 uur, en de pupil van de week was Ruud Boeije, JO9/2 . De scheidsrechter op deze middag was dhr. D.A.P.H. van Helden.
Wat mij direct opviel, was dat de ploeg uit Spijkenisse over allemaal lange spelers beschikte, en dat zou later ook duidelijk worden in de vele kopduels in dit duel. vv Spijkenisse begon meteen fel aan het duel en al in de 9de minuut stond de 0-1 al op het scorebord. De aanvoerder van de bezoekers, Julien Gret, profiteerde van een zwak moment in de verdediging van de Boys, en hij kon vrijwel ongehinderd de 0-1 binnen schieten.

Niet lang hierna loste Daan Bourgonje van vv Spijkenisse een afstandsschot, dat op de paal van het doel van de Boys belandde! Over aandringen gesproken. Onze mannen waren nog zoekende naar goede combinaties. In de 18de minuut blunderde de keeper van onze bezoekers, Ragip Ozrak, enorm! Hij wilde de bal wegtrappen en daarbij probeerde hij om Miroslav Peric van de Boys uit te kappen, maar dat ging hopeloos mis, en Miroslav bemachtigde de bal, speelde zich vrij, en schoof toen de bal tot ontzetting van de hele ploeg van vv Spijkenisse, in het vrije doel. 1-1.

Nog geen 3 minuten later weer een gevaarlijke situatie voor het doel van vv Spijkenisse, maar dat leverde geen doelpunt op. In deze fase werd het spel van beide kanten toch wat rommeliger. In de 24e minuut arriveerde onze laatste man Ewoud van Troost op het complex. Hij kon niet vanaf het begin bij deze wedstrijd zijn, vanwege zijn werk. Hij kon nu wel eventueel ingezet worden.

In de 28e minuut volgde een goede, harde voorzet van een speler van de vv Terneuzense Boys. Miroslav Peric kon er nét niet met het puntje van zijn teen tegenaan lopen, anders had de 2-1 op het scorebord gestaan! Qua fysiek en lengte waren de mannen uit Spijkenisse erg in het voordeel, maar de ploeg van de Boys maakten dat goed door een enorme inzet en veel fanatisme. Er lukte ook steeds vaker vanalles bij de aanvallen van de thuisclub. In de 44e minuut zag ik een reuzekans voor een speler van vv Spijkenisse, maar hij miste jammerlijk, maar gelukkig voor de Boys.

Zo snel en fanatiek als het duel begon op deze middag, zo rustig en toch enigszins matig eindigde de 1e helft van deze wedstrijd. De Boys zouden het toch in de tweede helft moeten hebben van enkele kansen, die zich altijd wel gingen voordoen. En verder zorgen, dat de verdediging goed en compact zou blijven staan, want vv Spijkenisse zou zeker gaan aandringen in de tweede 45 minuten. Voor deze ploeg stond de 1e plaats in deze klasse op het spel.

Aan het begin van de tweede helft werden Sem Dhaene en Quinten de Cock bij de Boys vervangen door Ewoud van Troost en Ryleigh Doesburg. Dylan de Melo da Silva Goncalves leverde een schot af, dat net naast ging. In de 49e minuut gaf Ryleigh Doesburg van de Boys een mooie pass op Miroslav Peric, die de bal goed aannam, en via een prachtig afstandsschot verraste hij de keeper van vv Spijkenisse, Ragip Ozrak, voor de tweede keer deze middag! De 2-1 verscheen op het bord. De vreugde bij alle spelers en bank van de vv Terneuzense Boys was enorm.

Nauwelijks 1 minuut hierna scoorde de ploeg uit Spijkenisse de ogenschijnlijke 2-2, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ik kon het, vanuit mijn positie, niet beoordelen of het terecht was, maar van de kant van de Terneuzenaren werd er bepaald niet om getreurd. De trainer van vv Spijkenisse had commentaar op de scheidsrechter, en die kwam naar de zijlijn en had een kort gesprek met de trainer van de bezoekers.

In de 59e minuut leek een wereldgoal te vallen, toen Miroslav Peric de keeper van vv Spijkenisse een stuk voor zijn doel zag staan. Miroslav bedacht zich geen moment en hij lanceerde een harde boogbal, die doel leek te gaan treffen, maar de keeper kon er nog net bij. Jammer, dat was me een goal geweest!! In de 61e minuut kreeg Dimitri Poortvliet van de bezoekers een gele kaart wegens een overtreding. In diezelfde minuut een dubbele wissel bij vv Spijkenisse: Daan Bourgonje en Dylan de Melo da Silva Goncalves er uit, en Ray Kroon en Rowdy Rijsdijk er in.

Pepe van de Kerkhove van de Boys liep ook tegen een gele kaart aan. Onze keeper Dominique Pijpelink verrichtte in de 65e minuut een uitstekende redding op een keiharde inzet van een speler van de bezoekers. Iets later leek Julien Gret van vv Spijkenisse de 2-2 te gaan scoren, maar zijn kopbal was machteloos en recht op onze keeper af, die de bal dan ook makkelijk kon vastklemmen. Dit was toch een grote kans.

In de 73e minuut een wissel bij vv Spijkenisse: Xander Buitenhek er uit, Tiemo de Man er in. De bezoekers bleven de bal hoog in het 16 metergebied van de Boys pompen, maar onze keeper had daar goed het zicht in, en hij had de bal dan ook vaak klemvast. In de 78e minuut wederom een dubbele wissel bij vv Spijkenisse: Dimitri Poortvliet en Dwaite Duurham er uit, en Kevin le Duc en Giovano Moreo van Ree er in.
Je zag toch langzaamaan de vertwijfeling in de ploeg uit Spijkenisse kruipen. Het zal toch niet dat ze hier de punten zouden gaan laten liggen!

Wissel bij de Boys: Fabio Sponselee er uit en Stan Roose er in. Ook Jesper Cornelissen verliet het veld, en hij werd vervangen door zijn broer Thomas Cornelissen. Dit was allemaal in de 81e minuut van het duel. In de 88e minuut sloeg het noodlot toe voor Pepe van de Kerkhove van de Boys. Hij zag zijn tweede gele kaart, en hij kon dus vroeger gaan douchen.

In de 92e minuut de laatste goede kans voor de bezoekers, via een kopbal, maar die ging gelukkig voor het team van de Boys recht op onze keeper af! 2 Minuten hierna floot de scheidsrechter voor het verlossende eindsignaal en barstte de vreugde bij iedereen die de Boys een warm hart toedraagt, eindelijk los!

Wat een knappe prestatie van ons team tegen de lijstaanvoerder. Complimenten voor het hele team! Iedereen had voor de 100% inzet getoond, en de teamgeest was voortreffelijk te noemen. Nu al voor de 2de keer op rij gewonnen en 6 punten bij het totaal gevoegd. Wij zullen er de volgende keer weer vol voor gaan.
Wij geven niet zomaar op! Die volgende keer zal een uitduel zijn, tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel, op zaterdag 24 februari aanstaande.

De uitslag bij de wedstrijd Zuidland tegen Nieuw Lekkerland was ook gunstig voor ons te noemen: 0-0. Zo lopen deze ploegen niet verder van ons weg. We staan nog maar 3 punten achter deze 2 teams, en binnen niet afzienbare tijd treffen we deze 2 ploegen. Er is dus nog vanalles mogelijk. Ik wens in ieder geval de gehele ploeg en de technische staf ontzettend veel succes met hun uitwedstrijd op zaterdag 24 februari a.s. tegen DCV in Krimpen aan den IJssel!                                                            Harry Brouns

De uitslagen in deze klasse waren vandaag verder als volgt: Zuidland-Nieuw Lekkerland: 0-0, BVCB-Sparta: 5-1, NSVV-DCV: 0-0, XerxesDZB-Papendrecht: 2-1, en Sliedrecht-Brielle: 2-2.