Logo Tern Boys  Logo Serooskerke
Klik hier voor de  pupil van de week (met fotoreportage)

WEDSTRIJD AL NA 1 HELFT BESLIST !!
BOYS TROTSE LIJSTAANVOERDER !!

Op zaterdag 3 november 2018 stond de topper vv Terneuzense Boys tegen vv Serooskerke op het programma! De nr. 1 tegen de nr. 2 van de ranglijst. Beide ploegen hadden uit 6 duels 13 punten behaald, alleen hadden de Boys een iets beter doelgemiddelde: +9 tegen +8. Afgelopen weekend, op zaterdag 27 oktober 2018, wonnen de Boys de derby uit bij FC Axel met 0-3! en vv Serooskerke won thuis overtuigend met 5-0 van vv Yerseke. In het afgelopen seizoen verloren wij thuis van vv Serooskerke met 0-2, en één seizoen daarvoor viel er ook een verlies van onze kant te noteren: 1-2. Wij hadden dus duidelijk iets goed te maken! Bij ons ontbrak Sander Oonk, wegens een gebroken middenvoetsbeentje. Dat wordt jammer genoeg een paar weken geen voetbal voor hem. De  scheidsrechter op deze zaterdag 3 november 2018 was dhr. J. Westdorp. In de 5de minuut van deze wedstrijd een moment van opwinding toen onze keeper Dennis Rijnberg bij een voorzet van vv Serooskerke de bal losliet, maar gelukkig had dit geen verdere gevolgen. 3 Minuten later mochten de Boys een vrije trap nemen, schuin voor het doel van vv Serooskerke, en iets buiten de 16-meter. Miroslav Peric legde de bal neer, en gaf een prachtige voorzet, die door Bart van Frayenhove goed werd aangenomen en ingeschoten: 1-0! De verdediging van vv Serooskerke zag er niet al te best uit. Iets later een kopbal van Sander Overbeeke uit een corner van de Boys, maar de keeper van vv Serooskerke bracht redding. Beide ploegen bleven aandringen, maar de mannen uit Serooskerke kwamen niet echt in hun spel. Dit gedeelte van de wedstrijd kon je gerust rommelig noemen. In de 29e minuut een prachtige rush van Justin van Rossem op rechts, waarbij hij richting de keeper van Serooskerke stormde. Hij loste een vlammend schot, dat jammer genoeg voor Justin op de paal van het doel van vv Serooskerke belandde. Deze actie had meer verdiend. Nauwelijks bekomen van dit moment scoorde Miroslav Peric bijna zijn eerste doelpunt van de middag! De keeper van vv Serooskerke, Jordi Suurmond, redde echter de situatie. In de 33e minuut schoot de nr. 9 van vv Serooskerke, Alex Jobse, de bal op de lat van de Boys! Er ontstonden meer kansen aan beide zijden, maar duidelijk méér voor onze mannen. De wedstrijd wordt verder gekenmerkt door de snelheid van het spel. Iets later werd Bart van Fraeyenhove onreglementair neergehaald in het 16-meter gebied: penalty! Miroslav Peric nam plaats achter de bal en iets later stond de 2-0 op het bord! Feilloos genomen. 3 Minuten hierna beging de keeper van vv Serooskerke een enorme blunder, toen hij de bal bij het uittrappen, recht in de voeten van Miroslav Peric, speelde. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal in het lege doel!! 3-0. Wat een weelde! De eerste helft zat er op, en de wedstrijd was in feite al beslist. Na de rust kwam Wouter Duvekot in het veld voor Jesper Cornelissen. Er werd een flinke overtreding begaan op Wouter Duvekot, en een speler van vv Serooskerke kreeg een gele kaart, waar volgens mij een rode kaart meer op zijn plaats was geweest! In de 55e minuut verliet Ewoud van Troost geblesseerd het veld en werd vervangen door Thiemo Moes. Miroslav liep nog tegen geel aan, volgens mij wegens praten, dus totaal onnodig. In de 59e minuut nog een schot van de nr. 10 van vv Serooskerke, Bjorn Francke, dat net naast het doel van de Boys verdween. In de 62e minuut verliet Roy de Visser bij vv Serooskerke het veld en werd vervangen door Beaudoin Haeck. Ook de Boys wisselden: Miroslav verliet het veld en werd vervangen door Jordi Maas. Dennis Rijnberg verrichtte nog een prachtige redding op een vrije trap van vv Serooskerke. In de 76e minuut bij vv Serooskerke Lennart Dekker er uit, en Robbie Sturm er in. De wedstrijd stelde eigenlijk niets meer voor, en iedereen verlangde naar het einde van het duel. In de 83e minuut nog een gele kaart voor Wouter Duvekot. Totaal onnodig. En ook Bart Gort kreeg nog geel wegens praten, dus ook totaal onnodig. Enkele minuten voor het eind van de wedstrijd moest Bart Hamelink ook geblesseerd het veld verlaten, met een hopelijk niet te ernstige blessure. De wedstrijd bloedde langzaam dood, en er gebeurde eigenlijk niets meer. ’t Was maar goed dat de wedstrijd kort hierna er op zat, want in het veld werd het allemaal toch feller en feller. vv Serooskerke had het toch moeilijk met het verwerken van het verlies, maar daar konden de Boys niet mee zitten. Voor onze mannen was de winst binnen, en mede hierdoor zijn wij nu de trotse lijstaanvoerder in deze 2de klasse E van het zaterdagvoetbal. Komend weekend spelen we voor de beker uit tegen vv Zaamslag, en het weekend daarop spelen we uit tegen MZC’11 uit Zierikzee.                                                          Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Nieuwdorp-Oostkapelle: 1-3, Arnemuiden-DBGC: 4-3, Yerseke-FC Axel: 2-1, Bruse Boys-NSVV: 1-4, Tholense Boys-MZC’11: 3-0, en Krabbendijke-SSV’65: 0-4.